StoryEditorOCM
SvijetKAD JE SILA U ZRAKU

Putnici Ryanaira satima u avionu bez vode, s ustajalim zahodima, ljudi su prosvjedovali. O skandalu pišu svi mediji

Piše P. Čikeš
23. listopada 2024. - 09:39

Oluja Ashley prouzrokovala je popriličnu materijalnu štetu u Velikoj Britaniji. Njezine indirektne žrtve su i putnici u zrakoplovima Ryanaira koji su ostali u zraku i do petnaest sati, nekoliko puta više nego što je bilo planirano. No, putnici od oluje ne mogu dobiti odštetu, ali od aviokompanije Ryanair je žele dobiti. 

Jedan od putnika u avioni koji je s Ibize trebao stići u Dublin završio je u Liverpoolu. Kad su sletjeli bio je užasnut saznavši da se putnici ne mogu iskrcati jer granična kontrola nikome ne dopušta izlazak iz zrakoplova. Umjesto toga u avionu su zadržani četiri sata. Napomenuo je da u avionu nije bilo hrane ni vode, a zahodi su počeli smrdjeti. Određeni broj žena je dobio napadaj panike.

Drugi putnik koji je putovao iz Algarvea u Dublin, proveo je petnaest sati u avionu, požalio se The Irish Timesu.

Ukrcao se u Faru oko devet sati ujutro. Par puta avion u kojem se nalazio pokušao je sletjeti u Dublin, ali je zbog olujnog vremena pilot odlučio sletjeti u Birminghamu.

U još dva navrata zrakoplov je pokušao sletjeti u Dublin prije nego što je konačno preusmjeren u Birmingham gdje su on i putnici satima sjedili na pisti. Rekao je da “ni u jednoj fazi ovog 15-satnog iskustva u zrakoplovu Ryanair nije ponudio niti dao ništa od boce vode putniku besplatno, što bi se, navodi, očekivalo u takvim ekstremnim uvjetima.

Odgovarajući na medijske upite potaknute negodovanjima putnika, glasnogovornica Ryanaira rekla je da se iskreno ispričava svim putnicima zbog ovih kašnjenja i preusmjeravanja, koja su uzrokovana tropskom olujom Ashley i našom obvezom davanja prioriteta sigurnosti putnika i zrakoplova.

Spominjući let Faro za Dublin koji je bio preusmjeren u Ujedinjeno Kraljevstvo, rekla je da putnici nisu imali pravo na besplatnu hranu ili piće u zrakoplovu, a niti nemaju pravo za nadoknadu kada su ta kašnjenja i preusmjeravanja uzrokovana tropskom olujom, koja je očito bila izvan kontrole Ryanaira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 09:39