StoryEditor
Svijetuhvaćeni radarom

Rusija nadzire svaki korak SAD-a: pogledajte kako je izgledao bliski susret borbenih zrakoplova s američkim bombarderima

Piše PSD
20. listopada 2021. - 22:07

Rusko ratno zrakoplovstvo ispratilo je dva američka bombardera iznad Crnog mora, nakon što su radari identificirali avione koji lete blizu granice, a sve samo nekoliko dana nakon što je američki ratni brod praćen dok se kretao prema vodama te zemlje.

U srijedu je moskovsko Ministarstvo obrane priopćilo da je par borbenih zrakoplova Su-30 poletjelo te pratilo dva američka strateška bombardera B-1B iznad jugoistočne Europe, nakon što su strani zrakoplovi otkriveni u regiji.

"Ruske borbene posade identificirale su zračne mete kao dva nadzvučna strateška bombardera B-1B američkog ratnog zrakoplovstva, u pratnji dva zrakoplova za punjenje gorivom KC-135, te ih dopratili iznad voda Crnog mora", navodi se u priopćenju ministarstva.

“Nakon što su strani ratni zrakoplovi skrenuli s ruske državne granice, ruski lovci su se sigurno vratili u svoju matičnu zračnu bazu, zaključili su iz ruskog ministarstva. 

item - id = 1136659
related id = 0 -> 1146059
related id = 1 -> 1145767
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2021 09:37