StoryEditor
SvijetPOKAZALI JOJ MIŠIĆE

Sjeverna Koreja se hvali kako je ‘temeljito zaustavila upad zloćudnog virusa‘

3. srpnja 2020. - 07:21
AFP

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un rekao je na sastanku politbiroa vladajuće Radničke partije da je Sjeverna Koreja spriječila da koronavirus uđe u zemlju, objavila je u petak državna novinska agencija KCNA.

"Temeljito smo spriječili upad zloćudnog virusa i zadržali stabilnu epidemiološku situaciju unatoč svjetskoj zdravstvenoj krizi, što je sjajan uspjeh“, kazao je Kim Jong Un.

Upozorio je i pozvao stanovnike Sjeverne Koreje da ostanu "maksimalno oprezni“, stoji u objavi KCNA.

Sastank politbiroa u četvrtak dolazi u trenutku kada mnoge zemlje ublažavaju blokade, unatoč tome što se svijet ubrzano kreće prema sumornim brojkama od 10 milijuna potvrđenih i pola milijuna umrlih od koronavirusa.

Sjeverna Koreja ponovno je otvorila škole, no zadržala je zabranu javnih okupljanja i propisala obvezno nošenje maski na javnim mjestima, kazao je u srijedu dužnosnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Iako ta država još uvijek nije potvrdila nijednu zarazu, njeno ministarstvo zdravstva prijavilo je da je do sada 922 osoba testirano negativno. Stotine ljudi, uglavnom onih zaposlenih u lukama ili na granicama, redovito je u karanteni na promatranju.

Izdvojeno

23. srpanj 2020 08:24