StoryEditorOCM
Svijetnepoželjna u avionu

Skinuli je s leta zbog dekoltea! Prijevoznik je kažnjen, udruga za zaštitu potrošača: ‘Kazna je premala, to je seksizam‘

Piše vijesti sd
21. lipnja 2024. - 10:01

S 28.000 eura kazne kažnjen je španjolski zrakoplovni prijevoznik Vueling jer je njihov zaposlenik jednoj putnici zabranio ukrcaj na let zbog njezine odjeće.

Incident se dogodio u zračnoj luci Mallorca još 2019. godine.  Zaposlenik nije dopustio ženi ulazak jer je smatrao da je njezina odjeća previše provokativna. Imala je predubok dekolte, piše fenix.de.

Kako je izvijestila Španjolska udruga za sigurnost u zračnom prometu (AESA), žena je željela letjeti iz Palme u Barcelonu s zrakoplovnom tvrtkom Vueling.

No, po ulasku joj je zabranjen ulazak u zrakoplov jer je zaposlenik smatrao da joj je dekolte predubok. Unatoč glasnim negodovanjima drugih putnika i zabrinutosti žene, odluka je ostala i žena je ostala u zračnoj luci dok je zrakoplov poletio bez nje.

Španjolska udruga za zaštitu potrošača Facua naknadno je prijavila ovaj incident AESA-i. Prema Facui, to je bio diskriminirajući i seksistički čin od strane osoblja. Nije poznato je li putnica dobila odštetu.

Udruga za zaštitu potrošača Facua je pozdravila kaznu, ali i kritizirala iznos.

– U odnosu na profitnu maržu zrakoplovnih prijevoznika i učestalost sličnih incidenata, taj je iznos prilično nizak, naveli su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 10:05