StoryEditorOCM
Svijetvaljanje aviona

Šokantna snimka: Pogledajte nevjerojatni manevar pilota koji je završio tragedijom. Uspio se katapultirati, ali...

Piše VIJESTI SD
14. svibnja 2024. - 06:16

Pripadnik Ratnog zrakoplovstva Bangladeša bojnik Asim Jawad (32) poginuo je nakon što je podzvučni napredni trener/laki jurišnik Jakovljev Jak-130 kojim je 9. svibnja upravljao tijekom višestrukog valjanja donjim dijelom okrznuo uzletno-sletnu stazu u gradu Chattogramu Bangladešu te nešto kasnije u zraku zapalio.

Jawad i njegov kopilot, pukovnik Sohan Hasan Khan, uspjeli su iskočiti iz zrakoplova prije nego što je pao na tlo. Obojica su navodno sletjela u rijeku Karnaphuli te su promptno iz nje izvučena. Jawad i Khan prebačeni su u obližnju bolnicu u kojoj je Jawad preminuo. Khanovo je zdravstveno stanje kritično.

Odjel za odnose s javnošću Vlade Narodne Republike Bangladeš rekao je da je Jakovljev nesreću doživio zbog mehaničkog kvara. Navodi se da su Jawad i Khan zrakoplov udaljili od gusto naseljenog područja te da su nesreću doživjeli na rjeđe naseljenom području.

Međutim, snimke koje su načinile sigurnosne kamere sugeriraju da je do nesreće došlo tijekom valjanja zrakoplova na niskoj visini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 18:28