StoryEditorOCM
Svijetu vodama balija

Spasilački timovi tragaju za indonezijskom podmornicom s 53 člana posade: zadnji kontakt ostvaren je u srijedu, kisika imaju još samo za ovu noć

Piše Ivica Marković
23. travnja 2021. - 18:18
Nestala indonezijska podmornica - zanimljivo da je na fotografiji lijevo od podmornice i školski brod oznake 364, nazvan Hajar Dewantara, koji je 1981 izgrađen u splitskom škveruAFP

Spasilački timovi iz više zemalja vode utrku s vremenom u nastojanju da pronađu nestalu podmornicu indonezijske ratne mornarice koja je s 53 člana posade nestala u vodama otoka Balija.

Podmornica njemačke proizvodnje KRI Nanggala - 402, stara 44 godine, sudjelovala je u srijedu u vojnoj vježbi sjeverno od Balija.

Helikopteri i brodovi napustili su jučer u zoru Bali i pomorsku bazu na Javi i krenuli prema području u kojem je u srijedu, u trenutku kada se pripremala vježba s torpedima, izgubljen kontakt s podmornicom.

Indonezijska ratna mornarica objavila je da istražuje je li podmornica ostala bez struje tijekom zarona te stoga nije mogla izvesti protokol za izvanredne situacije, nakon što se spustila na dubinu od 600 do 700 metara, dobrano ispod granice preživljavanja.

Ako je po...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 10:50