StoryEditorOCM
Svijetmladi nasilnici

Tri mladića i djevojka satima mučili tinejdžericu pa je bacili u hladnu rijeku; Tužitelj: Zločin je vrlo jeziv i okrutan

Piše vijesti sd
13. lipnja 2024. - 08:32

Djevojka (17) koju su trojica muškaraca i jedna žena satima mučili, ozlijedili noževima i onesviještenu bacili u rijeku Ems u Meppenu u Donjoj Saskoj je preživjela.

Trojica muškaraca su u pritvoru zbog pokušaja ubojstva, a jedna žena zbog pomaganja u iznimno brutalnom zločinu i poticanju na ubojstvo, piše Fenix-magazin.

– Zločin je vrlo jeziv i okrutan. Motiv trenutačno nije poznat. Djevojka je imala puno sreće što je preživjela ovaj zločin, rekao je u utorak Alexander Retemeyer iz Ureda javnog tužitelja u Osnabrücku.

Zločin se dogodio 27. svibnja. Prema prvom priopćenju istražitelja, 17-godišnjakinja je poznavala četvero optuženih.

– Prema njezinim izjavama, optuženi su je nekoliko sati mučili na usamljenom mjestu na koje su je namamili. Na kraju je bez svijesti i vezana bačena u hladnu rijeku Ems, rekao je državni tužitelj Retemeyer.

 Bila u životnoj opasnosti

Mjesto na kojem su je zlostavljali je napušteno područje kazališta na otvorenom u Meppenu. Tinejdžerica je uslijed zlostavljanja zadobila ozljede opasne po život. Retemeyer sumnja da se probudila iz nesvijesti u hladnoj vodi i uspjela se spasiti.

– Temperatura vode u rijeci je tu noć bila 12 stupnjeva, rekao je.

Prema riječima istražitelja, pretučena djevojka se uspjela izvući iz rijeke na obalu. Posljednjim snagama dovukla se do kuće i pozvonila, a onda izgubila svijest i srušila se na pragu svog doma.

Hitna pomoć dobila je poziv u 4.12 ujutro. Djevojka je prevezena u bolnicu s ozljedama opasnim po život. Istražitelji su objavili kako djevojka više nije u opasnosti po život.

Prema podacima policije i državnog odvjetništva, četvero optuženih su 24-godišnjak, 27-godišnjakinja i dvojica 19-godišnjaka. Istraga o točnom slijedu događaja i motivu zločina je u tijeku. Policija nije objavila nikakve podatke o njihovom identitetu.

image

Njemačka policija sudu je privela 24-godišnjaka, 27-godišnjakinju i dvojicu 19-godišnjaka (ilustracija)

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 08:34