StoryEditorOCM
SvijetPOISTOVJETIO SE ?

Trump se napokon oglasio o smrti ruskog oporbenjaka, ali kako!? ‘Nepravedne sudske odluke vode Ameriku u propast...‘

Piše VIJESTI SD
19. veljače 2024. - 19:00

Bivši američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je prvi put komentirao smrt ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog u zatvoru.

Politico navodi da je Trump čekao 72 sata da se oglasi. Međutim, napominje Politico, nije nikoga optužio za smrt oporbenjaka, već je svoje trenutne pravne probleme povezao s Navaljnim.

Trumpu je u petak naređeno da plati kaznu od 355 milijuna dolara zbog građanske prijevare.

- Iznenadna smrt Alekseja Navaljnog učinila me sve više svjesnim onoga što se događa u našoj zemlji. To je spor, ali stabilan proces s korumpiranim radikalnim ljevičarskim političarima, tužiteljima i sucima koji nas vode putem uništenja. Otvorene granice, namješteni izbori i krajnje nepravedne sudske odluke uništavaju Ameriku! Mi smo narod koji ide u propast! Mi smo nacija koja propada - napisao je Trump na svom profilu na društvenoj mreži Istina (Truth)

Američki predsjednik Joe Biden i jedina Trumpova unutarstranačka protukandidatkinja u utrci za idućeg predsjednika SAD-a Nikki Haley izravno su za smrt Navaljnog okrivili ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Prošlog vikenda Haley je istaknula Trumpovu šutnju o smrti Navaljnog i pozvala bivšeg predsjednika da kaže misli li da je Putin odgovoran za smrt Navaljnog.

- Je li on na strani Putina i misli da je "cool" što je Putin ubio jednog od njegovih političkih protivnika ili jednostavno ne misli da je to tako velika stvar? Što god da je, zabrinjavajuće je", rekla je Haley za ABC u nedjelju.

Trump je često hvalio Putina, kojeg je nazvao "prilično pametnim", dok je 2018. javno stao na stranu Moskve umjesto američke obavještajne zajednice u raspravi o miješanju u predsjedničke izbore dvije godine ranije.
- Ruski predsjednik Putin upravo mi je dao veliki kompliment - rekao je Trump pristašama prošli tjedan na jednom skupu, referirajući se na nedavnu izjavu ruskog predsjednika da bi između Trumpa i Bidena radije vidio aktualnog šefa države u Bijeloj kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:20