StoryEditorOCM
Svijetputina ne spominje

Trump se zagonetnom porukom oglasio o smrti Navaljnog: ‘Uništavaju Ameriku. Mi smo nacija koja ide u propast...‘

Piše Hina
19. veljače 2024. - 16:31

Donald Trump, koji je kao američki predsjednik bio na udaru kritika zbog pohvala na račun ruskog predsjednika Vladimira Putina, u ponedjeljak se prvi puta oglasio o smrti ruskog disidenta Alekseja Navaljnog zagonetnom porukom u kojoj nikoga nije okrivio.

"Zbog iznenadne smrti Alekseja Navaljnog sve sam više i više svjesniji što se događa u našoj zemlji", napisao je Trump na društvenim mrežama, a njegova se objava, kako se čini, odnosi na njegove vlastite političke nevolje.

"To je spor, ali postojan razvoj događaja s POKVARENIM, radikalno lijevim političarima, tužiteljima i sucima koji nas vodi u propast. Otvorene granice, namješteni izbori i besramno nepoštene sudske odluke UNIŠTAVAJU AMERIKU. MI SMO NACIJA KOJA IDE U PROPAST, NACIJA KOJA PROPADA! MAGA2024", napisao je Trump.

Predsjednik Joe Biden u petak je direktno okrivio Putina za smrt Navaljnog u kažnjeničkoj koloniji sjeverno od Arktičkog kruga, kao i Trumpova republikanska suparnica Nikki Haley.

Bivši predsjednici i vodeći članovi Kongresa iz obje stranke su osudili Putina zbog smrti najistaknutijeg ruskog disidenta od kada je u petak objavljena njegova smrt u arktičkom logoru "Polarni vuk" u Harpu u regiji Jamalo-Nenecki, oko 1900 kilometara sjeveroistočno od Moskve.

No, Trump, izgledni republikanski kandidat za predsjedničku nominaciju, je šutnju prekinuo tek u ponedjeljak.

Tijekom svog mandata od 2017. do 2021., Trump je pohvalno govorio o Putinu.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:58