StoryEditorOCM
Svijetpoguban učinak i na klimu

U Americi se baca trećina hrane, što je dovoljno za nahraniti 150 milijuna ljudi. Autorica izviješća: ‘Problem nije oskudica, nego isključivo distribucija‘

Piše Marin Prvan
22. prosinca 2021. - 18:46

U SAD-u više od jedne trećine proizvedene hrane odlazi u otpad. Iako se ovi organski spojevi mogu činiti bezopasnim za bacanje na odlagalište, hrana čini 22 posto otpada na odlagalištima i ispušta stakleničke plinove, odnosno metan, dok trune. Po prvi put, američka Agencija za zaštitu okoliša (EPA) objavila je izvješće u kojem se detaljno opisuje koliki utjecaj bacanje hrane u zemlji ima na klimatske promjene.

Izvješće 'Od farme do kuhinje: Utjecaji otpada hrane na okoliš' bilježi utjecaj bačene hrane na okoliš. U cijelosti, izvješće se fokusira na korištenje zemljišta, vode, energije, primjenu gnojiva i pesticida te emisije. Na primjer, jednogodišnja bačena hrana ima istu količinu stakleničkih plinova kao 42 elektrane na ugljen - i to ne računajući emisije metana koje ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 07:14