Ekipa RTL-a posjetila je pizzeriju u Italiji u kojoj se od nedavno gostima nudi pizza sa cvrčcima.
Rajčica, mozarella, cvjetovi tikvica i prženi cvrčci. Takva se pizza već sedam dana može pojesti u pizzeriji Mangiafuoco u Trstu. Nije jeftina, košta 15 eura, ali nisu im jeftini ni sastojci. Cvrčke posebno dopremaju s jedne male farme u Njemačkoj, piše Danas.hr.
Nisu mljeveni, već na pizzu idu cijeli. Slađan Milenković je picajol, porijeklom iz Srbije, i on je prije tjedan dana, kada je sve krenulo, napravio prvu pizzu s cvrčcima.
Vlasnici pizzerije dobro su promislili, jer cvrčke je trebalo spojiti sa sastojcima koji će odgovarati okusom.
"Toliko se pričalo o brašnu od cvrčaka, u ovom razdoblju, u posljednje vrijeme pa sam rekao: ‘Zašto ne pokušati napraviti pizzu od cvrčaka?...