StoryEditorOCM
4 kantunaENIO I SDP O HNK ZADRU

Bezizlazna situacija: "Dukić je nezakonito dao 2,5 milijuna kuna HNK Zadru i mi sada imamo samo jedan način da spasimo gradska sredstva..."

Piše P.O.
21. prosinca 2022. - 19:45

Predsjednik Gradskog odbora Daniel Radeta objavio je da će SDP na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća podržati postupak preoblikovanja HNK Zadra. Time će 2,5 milijuna kuna pozajmice koju je gradonačelnik Branko Dukić dao HNK Zadru biti pretvoreni vlasnički udio Grada..

-Imamo dvije opcije: nastavak financiranja Udruge iz gradskog proračuna koja igra 4. ligu na margini amaterskog kluba ili pokretanje postupka preoblikovanja, otvaranje klub prema tržištu, pronalazak investitora uz zadržavanje kontrolnog paketa u vlasništvu Grada te financiranje isključivo omladinskog pogona iz Gradskog proračuna. U kampanji smo se zalagali za privatizaciju svih profesionalnih sportskih kolektiva pa tako i našeg nogometnog kluba. Dakle, naša odluka bit će druga navedena opcija, a to je nastavak postupka preoblikovanja kluba iz Udruge u Športsko dioničko društvo. Kroz razgovore s aktualnim vodstvom imali smo prilike donijeti zaključke i vidjeti ozbiljnost namjera da se Klub konačno makne s mrtve točke i stavi na zdrave noge. Smatramo da naš grad, peti po veličini u državi, zaslužuje klub dostojan imena i konačan povratak u prvu ligu gdje mu je i mjesto, objavio je Radeta pozivajući „svu zadarsku dicu, naše reprezentativce i svu zainteresiranu javnost da se uključe u proces preoblikovanja i podrže Klub”.

Prvi čovjek Nezavisne liste Enio Meštrović najavljuje da će i njegovi vijećnici postupiti jednako.

-Dovedeni smo u bezizlaznu situaciju, jer je sve počelo nezakonito. Grad Zadar, odnosno gradonačelnik Branko Dukić, nezakonito je dao 2,5 milijuna kuna tek nastaloj udruzi i mi sada imamo samo jedan način da spasimo gradska sredstva i to time što u pretvorbi možemo preuzeti dionice Kluba. Tek onda se može razgovarati o budućnosti i viziji razvoja HNK Zadra, kaže Meštrović.

Na kraju, u tom će pravcu krenuti i Akcija mladih, pa nije isključeno da ćei u četvrtak jedna odluka u Gradskom vijeću biti izglasana, ako ne jednoglasno, onda s ogromnom većinom.

17. lipanj 2024 19:51