StoryEditorOCM
4 kantunaNE BI U POSTAJU

Biograđanin (31) dobio uvjetnu zatvorsku kaznu zbog ranjavanja policajca koji ga je privodio: ogrebao mu lice, a policajac se žalio i da ga boli prst!

Piše B.S.
24. ožujka 2023. - 20:05

Zbog lakših ozlijeda koje je nanio jednom od policajaca koji su ga uhitili zbog vožnje u pijanom stanju, višestruko osuđivani 30-godišnjak iz Biograda F.K., na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od jedne godine s rokom kušnje od pet godina.

Incident se, prema optužnici, odigrao 15. ožujka 2018. godine,oko 21 sat, kada je Biograđanin odbio dragovoljno ući u policijsku postaju, zbog čega su policijski službenici na njemu bili primorani primijeniti sredstva prisile – zahvata tjelesne snage – ‘ključ na laktu‘.

Jedan od policajaca ga je uhvatio desnu, a drugi za lijevu ruku, nakon čega je 31-godišnjak opirući se u jednom trenutku zamahnuo lijevom rukom i udario policajca.  Policajac je zadobio dvije crtaste oguljotine na desnoj strani lica i otok petog prsta lijeve šake, a 31-godišnjak je nakon toga uz pomoć drugog policajca svladan u pružanju otpora.

U svojoj je obrani priznao počinjenje kaznenog djela, no pojasnio je kako nije imao namjeru tjelesno ozlijediti policajca već je to refleksno napravio zbog boli nakon što mu je zavrnuo desnu ruku. istaknuo je kako mu je žao zbog svega što se dogodilo, te se ispričao policijskim službenicima zbog svoje nesmotrenosti.

Uz to je naveo kako je iz ovog događaja izvukao pouku, pa sebe sigurno više neće dovoditi u ovakve situacije, da ga policija mora dovoditi u postaju i da mora ići na sud. Naveo je da je otac četvero maloljetne djece i da je jedini hranitelj obitelji pa je zamolio sud da sve to skupa uzme u obzir kod odmjeravanja kazne, jer bi u slučaju da završi u zatvoru njegova obitelj ostala gladna.

Rekao je da se bori na sve načine da prehrani obitelj, te da radi ‘na crno‘ jer osjeća odgovornost prema djeci i prema svojoj supruzi.

Policajci su posvjedočili kako su tog dana krenuli na intervenciju na magistralu jer je neki vozač u alkoholiziranom stanju vozio kombi. Okrivljenika su prepratili u policijsku postaju, ali se on opirao i nije htio ući u prostoriju.

Nakon što su ga upozorili kako je dužan bez pružanja otpora postupiti po naredbi, on je to i dalje odbijao. Primijenili su sredstva prisile, te ga je jedan od njih uhvatio za desnu ruku, a drugi za lijevu ruku, no on je i dalje pružao aktivni otpor. Zamahnuo je lijevom rukom i udario jednog policajca po licu koji je nakon toga zadobio ogrebotine na licu, te se žalio da ga boli prst.

19. travanj 2024 04:04