StoryEditorOCM
4 kantunaNIJE SE TESTIRAO

Djelatnik Opće bolnice Zadar odlučio se na davanje otkaza: "Od kad je uvedena mjera obaveznog testiranja, više se nije pojavio na poslu!"

Piše L.B.
1. prosinca 2021. - 20:15

U Općoj bolnici Zadar s jednim je djelatnikom sklopljen sporazumni otkaz, nakon što se, od dana kada je uvedeno obavezno testiranje na koronavirus, nije pojavljivao na poslu.

- Nitko ne može raditi ako dva puta tjedno ne napravi test, ili je cijepljen, no pojavio se manji broj djelatnika koji i testiranje odbijaju. S obzirom da takvi ne mogu raditi, mi možemo samo pokretati disciplinske postupke zbog nedolaska na posao. U slučaju jednog sporazumnog otkaza, radilo se o djelatniku iz tehničke službe, koji nakon uvođenja obaveze testiranja uopće nije dolazio na posao. Nije se ni javljao, niti je dolazio. Nakon otprilike mjesec dana došao je i rekao da želi dati otkaz. To je učinjeno sporazumno – kazao je zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice dr. Edi Karuc.

Dodao je da se brisevi mogu napraviti i drugdje, ne nužno u bolnici.

- Od kada je ta mjera uvedena, puno naših djelatnika odlučilo se cijepiti. Ima još nekoliko djelatnika koji odbijaju testiranje, te je u tijeku procedura davanja opomena pred otkaz. Pridržavamo se svih pravila, a u međuvremenu mnogi od nas cijepili su se i treći put – kazao je dr. Karuc.

U sustavu Doma zdravlja Zadarske županije, kako nam je kazala ravnateljica Renata Bek, nema djelatnika koji se odbijaju testirati.

- Radimo to redovito, prema mjerama. Djelatnici su ili cijepljeni ili se testiraju, nigdje nismo naišli na problem – ustvrdila je ravnateljica Bek.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivica Erlić kazao je da on ne provodi „nikakvu represiju“, ali da se propisanih mjera svi moraju pridržavati.

- Osobno sam ugodno iznenađen da nitko od djelatnika koji nije cijepljen ili nije prebolio koronu, nije odbio testiranje. Svi to uredno rade, prema naputku, a s obzirom da želim da se mjere striktno poštuju zadužio sam glavnog medicinskog tehničara da, sukladno uputama Ministarstva, obavlja kvalitetnu kontrolu i da me u slučaju bilo kakvog odbijanja testiranja odmah obavijesti. Mjere moramo poštivati, tu se nema što dodati. Zadovoljan sam da nema odbijanja običnih testiranja, pa time ni problema u našoj ustanovi – zaključio je Erlić.

19. travanj 2024 18:44