StoryEditorOCM
4 kantunaČEKA SE IMENOVANJE

Dogovor o skupštinskoj većini: DSU-HNS-HSLS dobivaju većinu u upravnim vijećima Doma zdravlja i AGRRA-e, HDZ u ŽUC-u sačuvao Kutiju i Dilbera

Piše P.O.
20. listopada 2021. - 21:53

U nekoliko je navrata s obje strane zatezan konop između HDZ-ove i koalicije DSU-HNS-HSLS oko već dogovorene većine u Skupštini Zadarske županije čija je sjednica zakazana za petak. Na kraju, održana je i dodatna runda razgovora, tonovi su spušteni i sva je prilika da će Antonio Vučetić, Milan Stojanov i Marko Klanac i u petak biti sastavni dio skupštinske većine.

Vučetić, Stojanov, Klanac i Kristijan Kapović, kao koordinator zajedničke političke platforme, očekuju da do petka u 10 sati dogovor bude i formalno potvrđen objavom u županijskom Službenom glasniku.

Stojanov i virski načelnik Marino Radović trebali bi postati dva od tri člana Upravnog vijeća Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, dok bi Robert Pelicarić, Denis Bruketa i Antonio Vučetić činili većinu od tri člana Upravnog vijeća Doma zdravlja. Načelnik Posedarja Ivica Klanac i Marko Klanac bi trebali biti imenovani u Upravno vijeće Županijske uprave za ceste, ali u njemu neće biti većina, kako se prethodno najavljivalo.

Iz toga se dade zaključiti da je ŽUC bio sporan u dogovaranju između dviju koalicija. HDZ-u je očito vrlo bitno da Branko Kutija ostane i dalje ravnatelj ŽUC-a, a po neslužbenim informacijama na mjestu predsjednika Upravnog vijeća ostat će HDZ-ovac Željko Dilber i to do kraja mandata. Sve će definitivno biti jasno u trenutku u kome će župan Božidar Longin obaviti imenovanje novih članova upravnih vijeća.

30. travanj 2024 02:22