StoryEditorOCM
4 kantunaGRADSKI VIJEĆNIK

Duško Vuković pred prostorije Stranke umirovljenika nezakonito postavio zastavu Ukrajine: policija ga već dva dana traži, isključio je telefon...

Piše P.O.
10. ožujka 2023. - 12:08

Ukrajinska zastava još uvijek stoji na ulazu zgrade na Narodnom trgu 5. Tamo ju je, uz državnu zastavu RH, postavio gradski vijećnik Duško Vuković (Stranka umirovljenika) i počinio prekršaj zbog kojega mu prijeti novčana kazna od 20 do 100 eura.

Jučer smo uspjeli kontaktirati Vukovića koji nam je potvrdio da je u ime Stranke umirovljenika u znak solidarnosti s ukrajinskim narodom istaknuo zastavu na Narodnom trgu gdje gradski prostor koristi njegova stranka. Ako smo u prekršaju, neka nas kažnjavaju, izjavio nam je jučer gradski vijećnik nimalo zabrinut zbog činjenice da je postavljanjem strane zastave bez suglasnosti Policijske uprave prekršio zakon.

Policajci su u četvrtak pokušali doći do „nadležnih” iz zadarske podružnice Stranke umirovljenika, ali tamo nije bilo nikoga, pa su se u tri navrata pojavili i u petak prijepodne, no zastava Ukrajine još je na Narodnom trgu.

Po neslužbenoj informaciji, Vuković je isključio mobilni telefon, a stranačke se prostorije preuređuju...

02. svibanj 2024 18:28