stdClass Object ( [id] => 1099542 [title] => HDZ izgubio pet općina u prvom krugu, u drugom se traži župan, dva gradonačelnika i pet načelnika. Nezavisni sve jači! [alias] => hdz-izgubio-pet-opcina-u-prvom-krugu-u-drugom-se-trazi-zupan-dva-gradonacelnika-i-pet-nacelnika-nezavisni-sve-jaci [catid] => 304 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Tko je uspio u prvom, a tko će sreću morati potražiti u drugom krugu lokalnih izbora? Za novog župana u drugom krugu snage će odmjeriti Božidar Longin i Ivica Žuvela, dok će za mjesto gradonačelnika sučeliti Branko Dukić i Marko Vučetić.

Nedjelja je donijela i dva najveća gubitnika ovih lokalnih izbora: to su dugogodišnji načelnici Općine Škabrnja, Nediljko Bubnjar, i Jasenice, Martin Baričević.

Bubnjaru je lokalna zajednica očito zamjerila dvije USKOK-ove optužnice jer je u prvom krugu izgubio od nezavisnog kandidata Ivice Škare, a nije mu pomogla ni činjenica da se njegov protukandidat iznimno kasno odlučio ući u utrku za načelnika.

---

image
Nediljko Bubnjar.
 
Luka Gerlanc
---

- Mislili smo da će HDZ predložiti nekoga drugog, ali opet su išli s Bubnjarom. Čim smo to saznali, odlučili smo se aktivirati i uspjeli smo u samo tri dana skupiti listu i potpise. Ovo je jako bitan korak za nas i našu općinu. Ljudi su nas prepoznali i učinit ćemo sve za bolji život Škabrnje i Prkosa. Sve snage ćemo usmjeriti ka tome, kazao je Škara dodajući kako će mu prvi načelnički korak biti češljanje financija općine i stanja u kojem se nalazi. Želi da sve bude transparentno, a zatim će započeti sa provođenjem programa.

Dugogodišnjeg načelnika Jasenica Martina Baričevića pobijedio je mladi nezavisni kandidat Stipe Vulić, predstavnik liste koja nosi simbolični naziv BURA. Vuliću se zasigurno nije bilo lako boriti protiv dugogodišnje HDZ-ove vladavine, ali glasovi birača su bili na njegovoj strani pa je tako Vulić dobio gotovo 80 glasova više od Baričevića.

---

image
Martin Baričević
Goran Mehkek/cropix
---

Pobjedu u prvom krug u Biogradu na Moru odnio je i Ivan Knez (HDZ, SU, Reformisti) s 51,3 posto glasova, kao i Ante Fabijanić (HDZ, MODES, Reformisti) u Pagu osvojivši velikih 63,11 posto glasova.

U Bibinju je u prvom krugu uvjerljiv bio HDZ-ov kandidat Šime Sekula, a Galovac se također ne treba misliti za drugi krug jer je pobjedu u prvom uzeo Marin Gulan (HDZ). Šime Gligora (HSP, MOST, SU) je u Kolanu preuzeo načelničku poziciju Marinu Pernjaku (HDZ, DHSS) osvojivši 52,01 posto glasača.

Smjena vlasti dogodila se u Lišanima Ostrovičkim gdje je umjesto HDZ-ovog kandidata, dosadašnjeg načelnika Ivice Musića, već u prvom krugu zasjao nezavisni Zvonimir Mijić. Dosadašnji načelnik Novigrada, Joso Klapan (HDZ) u prvom krugu nadmoćno je pobijedio Stojana Viduku i tako sebi osigurao osmi mandat.

Njemu se po broju osvojenih mandata pridružio Milivoj Kurtov (HDZ, HSP, HSS, HSP AS) koji je u Pakoštanima osvojio 63,3 posto glasova. Načelnici se neće mijenjati u Pašmanu i Polači, gdje su se Krešimir Ćosić (HDZ) i nezavisni Tomislav Prtenjača, uvjerljivo zadržali na vlast.

---

image
Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić
Luka Gerlanc/Cropix
---

Puno dvojbe nije bilo ni u Poličniku gdje je dugogodišnji načelnik Davor Lončar uzeo također osmi mandat s gotovo pet puta više glasova od nezavisnog Ivice Ukalovića. Posedarje ostaje u rukama Ivice Klanca koji je pobijedio Šimu Bolića (HDZ) za 300 glasova više, a Povljana je u prvom krugu dobila novog načelnika, nezavisnog kandidata Predraga Rukavinu koji je pobijedio Šimu Jurišića iz HDZ-a.

Jure Brižić (HDZ) je u Preku nadmoćno pobijedio, baš kao i Gašpar Begonja u Privlaci koji je 'potukao' Ivu Begonju (MOST) osvojivši četiri puta više glasova. Dosadašnji načelnik Općine Ražanac, nezavisni Nikola Miletić, izgubio je u prvom krugu od HDZ-ovog kandidata Damira Jordana. Gusto je bilo u Salima, gdje se dosadašnji načelnik Zoran Morović borio protiv nezavisnog kandidata Paška Bonje. Morović je na koncu pobjedu ipak uspio izboriti u prvom krugu.

Krste Ramić (HDZ) će i iduće četiri godine vladati u Starigradu, kao i Ante Martinac (HDZ) koji je u prvom krugu pobijedio u Sukošanu. Nositelj nezavisne liste mladih Anđelo Palaškov pobijedio je u Općini Tkon nad nezavisnim kandidatom "Složno za Kun i Ugrinić" Borisom Katičinom.

---

image
Na fotografiji: Tomislav Bulić - gradonačelnik Benkovca
Luka Gerlanc/Cropix
---

Nezavisni Luka Perinić ostaje načelnik Općine Vrsi nakon uvjerljive pobjede nad bivšom načelnicom Sandrom Vukić iz HDZ-a.

Osim za gradonačelnika Zadra i župana, drugi krug će se održati u još jednom gradu i pet općina.

U Benkovcu u drugi krug za gradonačelnika idu Tomislav Bulić (HDZ) koji je osvojio 46,84 posto glasova i Frane Tokić (Domovinski pokret, MOST) koji je osvojio 26,67 posto glasova.

Drugi krug čeka i Gračac, a za mjesto tamošnjeg načelnika će se boriti Robert Juko (HDZ) koji je u nedjelju dobio 37,21 posto glasova i Rajko Obradović (SDSS,DSS) koji je dobio 36,06 posto glasova.

Kaljani će u drugom krugu birati između nezavisnog kandidata Bruna Mišlova koji je u prvom krugu uzeo 43,38 posto glasova i Marka Kolege (HDZ, HSP, Reformisti, HNS) koji je osvojio 32,42 posto glasova.

---

image
Ivan Knez, gradonačelnik Biograda
 
Jure Miskovic/Cropix
---

U Kukljici je nezavisnom kandidatu Marinu Bošku malo nedostajalo da uzme pobjedu u prvom krugu jer mu je povjerenje dalo 49,61 posto birača. Ovako će se u drugom krugu boriti protiv Rajne Grzunov (nezavisne uz podršku HDZ-a) koja je u prvom krugu osvojila 25,95 posto.

Pobjeda u prvom krugu za dlaku je izbjegla nezavisnom kandidatu Marinu Radoviću koji u drugi krug ulazi s nezavisnim Franom Vučetićem, inače predsjednikom Udruge Vir bez podjela.

---

Ponovni izbori u Karinu gornjem i Budaku

Prema informacijama iz Županijskog izbornog povjerenstva glasovanje će biti ponovljeno na dva biračka mjesta: u Karinu Gornjem i to za izbor za gradonačelnika Obrovca i u Budaku za izbore za načelnika Stankovaca.
- U oba slučaja se na biračkim mjestima pojavio jedan listić viška, te se na tim izbornim mjestima treba ponoviti glasovanje, kazala nam je Jadranka Nižić–Peroš, potpredsjednica Županijskog izbornog povjerenstva dodajući kako je u nekim općinama bilo kršenja predizborne šutnje.
Što se tiče ponavljanja glasovanja za načelnika Stankovaca u Budaku, kandidati Matija Čaćić (HDZ, SU, Reformisti, HNS) i nezavisni kandidat Željko Perica svakako idu u drugi krug.
Ponavljanje izbora u Karinu gornjem ne remeti uspjeh Ante Župana (HDZ) za gradonačelnika Obrovca.

---

---

Jedan kandidat, jedan glas

Dovoljno je bilo da na glasačkom listiću sami sebe zaokruže, dobiju samo jedan glas i odnesu pobjedu u svojim mjestima. Riječ je, dakako, o trima kandidatima u Zadarskoj županiji koji nisu imali protukandidata. Iako im je jedan glas bio dovoljan za pobjedu, tri kandidata koja nisu imala protivnika dobila su daleko više simpatija glasača.
Tako je Emil Ćurko (HDZ) u Ninu dobio 821 glasova, Ivica Šarić (HDZ) u Zemuniku Donjem 869 glasova a Zoran Pelicarić (HDZ) u Sv. Filipu i Jakovu 1573 glasova.
 

---

---

image
Jure Brižić, načelnik Općine Preko na sv. Mihovilu
 
Jure Miskovic/Cropix
---

---

Tko ulazi u Gradsko Vijeće?

Gradsko vijeće: 11 kandidata s koalicijske liste HDZ-a: Branko Dukić, Šime Erlić, Bruno Milin, Dario Nakić, Damir Dado Burčul, Marija Petani, Mate Lukić, Duško Vuković, Davor Karlović, Marijana Bakmaz, i Ante Kolega.
Osam s koalicijske liste SDP-a: Marko Vučetić, Daniel Radeta, Ante Rubeša, Irena Dragić, Marjana Botić, Nino Mrčela, Marko Pupić Bakrač i Danijela Vukoša, dok je nezavisna lista Enija Meštrovića osvojila sedam mjesta: Enio Meštrović, Drita Dunatov, Rino Rados, Anadia Kožul, Željko Krizman, Adela Frank i Vito Dovranić.
Posljednje vijećničko mjesto osvojio je Damir Biloglav (Domovinski pokret).

---

---

Tko ide u Županijsku skupštinu?

Županijska skupština: 18 kandidata s koalicijske liste HDZ-a: Božidar Longin, Željko Čulina, Nevenka Marinović, Željko Šoša, Snježana Jurinić, Davor Lončar, Marija Orlović Kolčeg, Ivica Pintur, Branislav Jelenić, Joso Nekić, Neven Birkić, Bruno Mandić, Zoran Šikić, Zdenka Sršen-Juričević, Vesna Sabolić, Željko Dilber, Luka Grbić i Mario Pešut.
Šest s koalicijske liste SDP-a: Zlatko Marasović, Marko Pupić-Bakrač, Vedrana Mišković, Jure Zubčić, Marjana Botić i Helena Mikulandra.
Pet s nezavisne liste Ivice Žuvele: Ivica Žuvela, Davor Čerkuč, Višnja Pećarić, Željko Perica i Enio Meštrović.
Tri vijećnika s liste MOST-a: Ivan Matić, Frane Vučetić i Rade Škarica.
Lista DSU-HNS-HSLS dobila je tri vijećnika: Antonio Vučetić, Marko Klanac i Milan Stojanov.
Domovinski pokret dva vijećnika: Nenad Klarić i Angelo Žilić.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => POBJEDNICI&GUBITNICI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => POBJEDNICI&GUBITNICI 1 1 1 1 1 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-05-17 14:07:47 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Iva Ivanac [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-05-18 09:25:47 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2021-05-17 19:13:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 65 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 304 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--4kantuna [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Teme iz Zadra i Zadarske županije [menu-meta_keywords] => zadar, zadarska županija, politika, crna kronika, gospodarstvo, gradska uprava, županijska uprava [secure] => 0 [page_title] => 4 kantuna [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/05\/17\/17833640.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/17\/11132974.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/17\/10933831.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/17\/12514452.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/17\/10650782.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/17\/17159252.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/17\/17790282.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Goran Mehkek\/cropix","Luka Gerlanc","Jure Miskovic\/Cropix","Jure Miskovic\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Zadrani na glasa\u010dkim mjestima
\n\u00a0","Gradona\u010delnik Paga Ante Fabijani\u0107","Martin Bari\u010devi\u0107","Nediljko Bubnjar.
\n\u00a0","Ivan Knez, gradona\u010delnik Biograda
\n\u00a0","Jure Bri\u017ei\u0107, na\u010delnik Op\u0107ine Preko na sv. Mihovilu
\n\u00a0","Na fotografiji: Tomislav Buli\u0107 - gradona\u010delnik Benkovca"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_17833640_1920.jpg":"1920x1080","k_17833640_1280.jpg":"1280x1280","k_17833640_1024.jpg":"1024x1024","k_17833640_640.jpg":"640x640","k_17833640_480.jpg":"480x480","k_17833640_340.jpg":"340x340","k_17833640_220.jpg":"220x220","o_17833640_1280.jpg":"1280x853","o_17833640_1024.jpg":"1024x682","o_17833640_640.jpg":"640x426","o_17833640_480.jpg":"480x320","o_17833640_340.jpg":"340x226","o_17833640_220.jpg":"220x146","h_17833640_1280.jpg":"1280x854","h_17833640_1024.jpg":"1024x683","h_17833640_640.jpg":"640x427","h_17833640_480.jpg":"480x320","h_17833640_340.jpg":"340x227","h_17833640_220.jpg":"220x147","pp_17833640_1280.jpg":"1006x1280","pp_17833640_1024.jpg":"805x1024","pp_17833640_640.jpg":"503x640","pp_17833640_480.jpg":"377x480","pp_17833640_340.jpg":"267x340","pp_17833640_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_11132974_1920.jpg":"1920x1080","k_11132974_1280.jpg":"1280x1280","k_11132974_1024.jpg":"1024x1024","k_11132974_640.jpg":"640x640","k_11132974_480.jpg":"480x480","k_11132974_340.jpg":"340x340","k_11132974_220.jpg":"220x220","o_11132974_1280.jpg":"1280x853","o_11132974_1024.jpg":"1024x682","o_11132974_640.jpg":"640x426","o_11132974_480.jpg":"480x320","o_11132974_340.jpg":"340x226","o_11132974_220.jpg":"220x146","h_11132974_1280.jpg":"1280x854","h_11132974_1024.jpg":"1024x683","h_11132974_640.jpg":"640x427","h_11132974_480.jpg":"480x320","h_11132974_340.jpg":"340x227","h_11132974_220.jpg":"220x147","pp_11132974_1280.jpg":"1006x1280","pp_11132974_1024.jpg":"805x1024","pp_11132974_640.jpg":"503x640","pp_11132974_480.jpg":"377x480","pp_11132974_340.jpg":"267x340","pp_11132974_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_10933831_1920.jpg":"1920x1080","k_10933831_1280.jpg":"1280x1280","k_10933831_1024.jpg":"1024x1024","k_10933831_640.jpg":"640x640","k_10933831_480.jpg":"480x480","k_10933831_340.jpg":"340x340","k_10933831_220.jpg":"220x220","o_10933831_1280.jpg":"1280x852","o_10933831_1024.jpg":"1024x681","o_10933831_640.jpg":"640x426","o_10933831_480.jpg":"480x319","o_10933831_340.jpg":"340x226","o_10933831_220.jpg":"220x146","h_10933831_1280.jpg":"1280x854","h_10933831_1024.jpg":"1024x683","h_10933831_640.jpg":"640x427","h_10933831_480.jpg":"480x320","h_10933831_340.jpg":"340x227","h_10933831_220.jpg":"220x147","pp_10933831_1280.jpg":"1006x1280","pp_10933831_1024.jpg":"805x1024","pp_10933831_640.jpg":"503x640","pp_10933831_480.jpg":"377x480","pp_10933831_340.jpg":"267x340","pp_10933831_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_12514452_1920.jpg":"1920x1080","k_12514452_1280.jpg":"1280x1280","k_12514452_1024.jpg":"1024x1024","k_12514452_640.jpg":"640x640","k_12514452_480.jpg":"480x480","k_12514452_340.jpg":"340x340","k_12514452_220.jpg":"220x220","o_12514452_1280.jpg":"1280x853","o_12514452_1024.jpg":"1024x682","o_12514452_640.jpg":"640x426","o_12514452_480.jpg":"480x320","o_12514452_340.jpg":"340x226","o_12514452_220.jpg":"220x146","h_12514452_1280.jpg":"1280x854","h_12514452_1024.jpg":"1024x683","h_12514452_640.jpg":"640x427","h_12514452_480.jpg":"480x320","h_12514452_340.jpg":"340x227","h_12514452_220.jpg":"220x147","pp_12514452_1280.jpg":"1006x1280","pp_12514452_1024.jpg":"805x1024","pp_12514452_640.jpg":"503x640","pp_12514452_480.jpg":"377x480","pp_12514452_340.jpg":"267x340","pp_12514452_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1231","hd_10650782_1920.jpg":"1920x1080","k_10650782_1280.jpg":"1280x1280","k_10650782_1024.jpg":"1024x1024","k_10650782_640.jpg":"640x640","k_10650782_480.jpg":"480x480","k_10650782_340.jpg":"340x340","k_10650782_220.jpg":"220x220","o_10650782_1280.jpg":"1280x820","o_10650782_1024.jpg":"1024x656","o_10650782_640.jpg":"640x410","o_10650782_480.jpg":"480x307","o_10650782_340.jpg":"340x217","o_10650782_220.jpg":"220x141","h_10650782_1280.jpg":"1280x854","h_10650782_1024.jpg":"1024x683","h_10650782_640.jpg":"640x427","h_10650782_480.jpg":"480x320","h_10650782_340.jpg":"340x227","h_10650782_220.jpg":"220x147","pp_10650782_1280.jpg":"1006x1280","pp_10650782_1024.jpg":"805x1024","pp_10650782_640.jpg":"503x640","pp_10650782_480.jpg":"377x480","pp_10650782_340.jpg":"267x340","pp_10650782_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1260","hd_17159252_1920.jpg":"1920x1080","k_17159252_1280.jpg":"1280x1280","k_17159252_1024.jpg":"1024x1024","k_17159252_640.jpg":"640x640","k_17159252_480.jpg":"480x480","k_17159252_340.jpg":"340x340","k_17159252_220.jpg":"220x220","o_17159252_1280.jpg":"1280x840","o_17159252_1024.jpg":"1024x672","o_17159252_640.jpg":"640x420","o_17159252_480.jpg":"480x315","o_17159252_340.jpg":"340x223","o_17159252_220.jpg":"220x144","h_17159252_1280.jpg":"1280x854","h_17159252_1024.jpg":"1024x683","h_17159252_640.jpg":"640x427","h_17159252_480.jpg":"480x320","h_17159252_340.jpg":"340x227","h_17159252_220.jpg":"220x147","pp_17159252_1280.jpg":"1006x1280","pp_17159252_1024.jpg":"805x1024","pp_17159252_640.jpg":"503x640","pp_17159252_480.jpg":"377x480","pp_17159252_340.jpg":"267x340","pp_17159252_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_17790282_1920.jpg":"1920x1080","k_17790282_1280.jpg":"1280x1280","k_17790282_1024.jpg":"1024x1024","k_17790282_640.jpg":"640x640","k_17790282_480.jpg":"480x480","k_17790282_340.jpg":"340x340","k_17790282_220.jpg":"220x220","o_17790282_1280.jpg":"1280x853","o_17790282_1024.jpg":"1024x682","o_17790282_640.jpg":"640x426","o_17790282_480.jpg":"480x320","o_17790282_340.jpg":"340x226","o_17790282_220.jpg":"220x146","h_17790282_1280.jpg":"1280x854","h_17790282_1024.jpg":"1024x683","h_17790282_640.jpg":"640x427","h_17790282_480.jpg":"480x320","h_17790282_340.jpg":"340x227","h_17790282_220.jpg":"220x147","pp_17790282_1280.jpg":"1006x1280","pp_17790282_1024.jpg":"805x1024","pp_17790282_640.jpg":"503x640","pp_17790282_480.jpg":"377x480","pp_17790282_340.jpg":"267x340","pp_17790282_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 304 [name] => 4 kantuna [alias] => 4-kantuna [description] => [parent] => 301 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"301","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 5759568 Threads: 76 Questions: 1032247779 Slow queries: 0 Opens: 183293 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 179.223 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9252818 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /zadar/4-kantuna ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 431 [name] => Izbori 2021 [alias] => izbori-2021 [parent] => 0 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /zadar/4-kantuna/hdz-izgubio-pet-opcina-u-prvom-krugu-u-drugom-se-trazi-zupan-dva-gradonacelnika-i-pet-nacelnika-nezavisni-sve-jaci-1099542 [printLink] => /zadar/4-kantuna/hdz-izgubio-pet-opcina-u-prvom-krugu-u-drugom-se-trazi-zupan-dva-gradonacelnika-i-pet-nacelnika-nezavisni-sve-jaci-1099542?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 635480 [name] => izbori 2021. zadar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-04-07 14:54:02 [main_article_id] => 0 [alias] => izbori-2021-zadar [link] => /tag/izbori-2021-zadar ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => POBJEDNICI&GUBITNICI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => HDZ izgubio pet općina u prvom krugu, u drugom se traži župan, dva gradonačelnika i pet načelnika. Nezavisni sve jači! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-15-57-24-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/17/17833640.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Luka Gerlanc/Cropix [mainImageDesc] => Zadrani na glasačkim mjestima
  [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/17/17833640.jpg [title] => Zadrani na glasačkim mjestima
 
Luka Gerlanc/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/17/11132974.jpg [title] => Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić Luka Gerlanc/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/17/10933831.jpg [title] => Martin Baričević Goran Mehkek/cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/17/12514452.jpg [title] => Nediljko Bubnjar.
 
Luka Gerlanc ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/17/10650782.jpg [title] => Ivan Knez, gradonačelnik Biograda
 
Jure Miskovic/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/17/17159252.jpg [title] => Jure Brižić, načelnik Općine Preko na sv. Mihovilu
 
Jure Miskovic/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/17/17790282.jpg [title] => Na fotografiji: Tomislav Bulić - gradonačelnik Benkovca Luka Gerlanc/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Tko je uspio u prvom, a tko će sreću morati potražiti u drugom krugu lokalnih izbora? Za novog župana u drugom krugu snage će odmjeriti Božidar Longin i Ivica Žuvela, dok će za mjesto gradonačelnika sučeliti Branko Dukić i Marko Vučetić.

Nedjelja je donijela i dva najveća gubitnika ovih lokalnih izbora: to su dugogodišnji načelnici Općine Škabrnja, Nediljko Bubnjar, i Jasenice, Martin Baričević.

Bubnjaru je lokalna zajednica očito zamjerila dvije USKOK-ove optužnice jer je u prvom krugu izgubio od nezavisnog kandidata Ivice Škare, a nije mu pomogla ni činjenica da se njegov protukandidat iznimno kasno odlučio ući u utrku za načelnika.

---

image
Nediljko Bubnjar.
 
Luka Gerlanc
---

- Mislili smo da će HDZ predložiti nekoga drugog, ali opet su išli s Bubnjarom. Čim smo to saznali, odlučili smo se aktivirati i uspjeli smo u samo tri dana skupiti listu i potpise. Ovo je jako bitan korak za nas i našu općinu. Ljudi su nas prepoznali i učinit ćemo sve za bolji život Škabrnje i Prkosa. Sve snage ćemo usmjeriti ka tome, kazao je Škara dodajući kako će mu prvi načelnički korak biti češljanje financija općine i stanja u kojem se nalazi. Želi da sve bude transparentno, a zatim će započeti sa provođenjem programa.

Dugogodišnjeg načelnika Jasenica Martina Baričevića pobijedio je mladi nezavisni kandidat Stipe Vulić, predstavnik liste koja nosi simbolični naziv BURA. Vuliću se zasigurno nije bilo lako boriti protiv dugogodišnje HDZ-ove vladavine, ali glasovi birača su bili na njegovoj strani pa je tako Vulić dobio gotovo 80 glasova više od Baričevića.

---

image
Martin Baričević
Goran Mehkek/cropix
---

Pobjedu u prvom krug u Biogradu na Moru odnio je i Ivan Knez (HDZ, SU, Reformisti) s 51,3 posto glasova, kao i Ante Fabijanić (HDZ, MODES, Reformisti) u Pagu osvojivši velikih 63,11 posto glasova.

U Bibinju je u prvom krugu uvjerljiv bio HDZ-ov kandidat Šime Sekula, a Galovac se također ne treba misliti za drugi krug jer je pobjedu u prvom uzeo Marin Gulan (HDZ). Šime Gligora (HSP, MOST, SU) je u Kolanu preuzeo načelničku poziciju Marinu Pernjaku (HDZ, DHSS) osvojivši 52,01 posto glasača.

Smjena vlasti dogodila se u Lišanima Ostrovičkim gdje je umjesto HDZ-ovog kandidata, dosadašnjeg načelnika Ivice Musića, već u prvom krugu zasjao nezavisni Zvonimir Mijić. Dosadašnji načelnik Novigrada, Joso Klapan (HDZ) u prvom krugu nadmoćno je pobijedio Stojana Viduku i tako sebi osigurao osmi mandat.

Njemu se po broju osvojenih mandata pridružio Milivoj Kurtov (HDZ, HSP, HSS, HSP AS) koji je u Pakoštanima osvojio 63,3 posto glasova. Načelnici se neće mijenjati u Pašmanu i Polači, gdje su se Krešimir Ćosić (HDZ) i nezavisni Tomislav Prtenjača, uvjerljivo zadržali na vlast.

---

image
Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić
Luka Gerlanc/Cropix
---

Puno dvojbe nije bilo ni u Poličniku gdje je dugogodišnji načelnik Davor Lončar uzeo također osmi mandat s gotovo pet puta više glasova od nezavisnog Ivice Ukalovića. Posedarje ostaje u rukama Ivice Klanca koji je pobijedio Šimu Bolića (HDZ) za 300 glasova više, a Povljana je u prvom krugu dobila novog načelnika, nezavisnog kandidata Predraga Rukavinu koji je pobijedio Šimu Jurišića iz HDZ-a.

Jure Brižić (HDZ) je u Preku nadmoćno pobijedio, baš kao i Gašpar Begonja u Privlaci koji je 'potukao' Ivu Begonju (MOST) osvojivši četiri puta više glasova. Dosadašnji načelnik Općine Ražanac, nezavisni Nikola Miletić, izgubio je u prvom krugu od HDZ-ovog kandidata Damira Jordana. Gusto je bilo u Salima, gdje se dosadašnji načelnik Zoran Morović borio protiv nezavisnog kandidata Paška Bonje. Morović je na koncu pobjedu ipak uspio izboriti u prvom krugu.

Krste Ramić (HDZ) će i iduće četiri godine vladati u Starigradu, kao i Ante Martinac (HDZ) koji je u prvom krugu pobijedio u Sukošanu. Nositelj nezavisne liste mladih Anđelo Palaškov pobijedio je u Općini Tkon nad nezavisnim kandidatom "Složno za Kun i Ugrinić" Borisom Katičinom.

---

image
Na fotografiji: Tomislav Bulić - gradonačelnik Benkovca
Luka Gerlanc/Cropix
---

Nezavisni Luka Perinić ostaje načelnik Općine Vrsi nakon uvjerljive pobjede nad bivšom načelnicom Sandrom Vukić iz HDZ-a.

Osim za gradonačelnika Zadra i župana, drugi krug će se održati u još jednom gradu i pet općina.

U Benkovcu u drugi krug za gradonačelnika idu Tomislav Bulić (HDZ) koji je osvojio 46,84 posto glasova i Frane Tokić (Domovinski pokret, MOST) koji je osvojio 26,67 posto glasova.

Drugi krug čeka i Gračac, a za mjesto tamošnjeg načelnika će se boriti Robert Juko (HDZ) koji je u nedjelju dobio 37,21 posto glasova i Rajko Obradović (SDSS,DSS) koji je dobio 36,06 posto glasova.

Kaljani će u drugom krugu birati između nezavisnog kandidata Bruna Mišlova koji je u prvom krugu uzeo 43,38 posto glasova i Marka Kolege (HDZ, HSP, Reformisti, HNS) koji je osvojio 32,42 posto glasova.

---

image
Ivan Knez, gradonačelnik Biograda
 
Jure Miskovic/Cropix
---

U Kukljici je nezavisnom kandidatu Marinu Bošku malo nedostajalo da uzme pobjedu u prvom krugu jer mu je povjerenje dalo 49,61 posto birača. Ovako će se u drugom krugu boriti protiv Rajne Grzunov (nezavisne uz podršku HDZ-a) koja je u prvom krugu osvojila 25,95 posto.

Pobjeda u prvom krugu za dlaku je izbjegla nezavisnom kandidatu Marinu Radoviću koji u drugi krug ulazi s nezavisnim Franom Vučetićem, inače predsjednikom Udruge Vir bez podjela.

---

Ponovni izbori u Karinu gornjem i Budaku

Prema informacijama iz Županijskog izbornog povjerenstva glasovanje će biti ponovljeno na dva biračka mjesta: u Karinu Gornjem i to za izbor za gradonačelnika Obrovca i u Budaku za izbore za načelnika Stankovaca.
- U oba slučaja se na biračkim mjestima pojavio jedan listić viška, te se na tim izbornim mjestima treba ponoviti glasovanje, kazala nam je Jadranka Nižić–Peroš, potpredsjednica Županijskog izbornog povjerenstva dodajući kako je u nekim općinama bilo kršenja predizborne šutnje.
Što se tiče ponavljanja glasovanja za načelnika Stankovaca u Budaku, kandidati Matija Čaćić (HDZ, SU, Reformisti, HNS) i nezavisni kandidat Željko Perica svakako idu u drugi krug.
Ponavljanje izbora u Karinu gornjem ne remeti uspjeh Ante Župana (HDZ) za gradonačelnika Obrovca.

---

---

Jedan kandidat, jedan glas

Dovoljno je bilo da na glasačkom listiću sami sebe zaokruže, dobiju samo jedan glas i odnesu pobjedu u svojim mjestima. Riječ je, dakako, o trima kandidatima u Zadarskoj županiji koji nisu imali protukandidata. Iako im je jedan glas bio dovoljan za pobjedu, tri kandidata koja nisu imala protivnika dobila su daleko više simpatija glasača.
Tako je Emil Ćurko (HDZ) u Ninu dobio 821 glasova, Ivica Šarić (HDZ) u Zemuniku Donjem 869 glasova a Zoran Pelicarić (HDZ) u Sv. Filipu i Jakovu 1573 glasova.
 

---

---

image
Jure Brižić, načelnik Općine Preko na sv. Mihovilu
 
Jure Miskovic/Cropix
---

---

Tko ulazi u Gradsko Vijeće?

Gradsko vijeće: 11 kandidata s koalicijske liste HDZ-a: Branko Dukić, Šime Erlić, Bruno Milin, Dario Nakić, Damir Dado Burčul, Marija Petani, Mate Lukić, Duško Vuković, Davor Karlović, Marijana Bakmaz, i Ante Kolega.
Osam s koalicijske liste SDP-a: Marko Vučetić, Daniel Radeta, Ante Rubeša, Irena Dragić, Marjana Botić, Nino Mrčela, Marko Pupić Bakrač i Danijela Vukoša, dok je nezavisna lista Enija Meštrovića osvojila sedam mjesta: Enio Meštrović, Drita Dunatov, Rino Rados, Anadia Kožul, Željko Krizman, Adela Frank i Vito Dovranić.
Posljednje vijećničko mjesto osvojio je Damir Biloglav (Domovinski pokret).

---

---

Tko ide u Županijsku skupštinu?

Županijska skupština: 18 kandidata s koalicijske liste HDZ-a: Božidar Longin, Željko Čulina, Nevenka Marinović, Željko Šoša, Snježana Jurinić, Davor Lončar, Marija Orlović Kolčeg, Ivica Pintur, Branislav Jelenić, Joso Nekić, Neven Birkić, Bruno Mandić, Zoran Šikić, Zdenka Sršen-Juričević, Vesna Sabolić, Željko Dilber, Luka Grbić i Mario Pešut.
Šest s koalicijske liste SDP-a: Zlatko Marasović, Marko Pupić-Bakrač, Vedrana Mišković, Jure Zubčić, Marjana Botić i Helena Mikulandra.
Pet s nezavisne liste Ivice Žuvele: Ivica Žuvela, Davor Čerkuč, Višnja Pećarić, Željko Perica i Enio Meštrović.
Tri vijećnika s liste MOST-a: Ivan Matić, Frane Vučetić i Rade Škarica.
Lista DSU-HNS-HSLS dobila je tri vijećnika: Antonio Vučetić, Marko Klanac i Milan Stojanov.
Domovinski pokret dva vijećnika: Nenad Klarić i Angelo Žilić.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Goran Mehkek/cropix Luka Gerlanc Jure Miskovic/Cropix Jure Miskovic/Cropix Luka Gerlanc/Cropix
Luka Gerlanc/Cropix
Zadrani na glasačkim mjestima
 
Luka Gerlanc/Cropix
Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić
Goran Mehkek/cropix
Martin Baričević
Luka Gerlanc
Nediljko Bubnjar.
 
Jure Miskovic/Cropix
Ivan Knez, gradonačelnik Biograda
 
Jure Miskovic/Cropix
Jure Brižić, načelnik Općine Preko na sv. Mihovilu
 
Luka Gerlanc/Cropix
Na fotografiji: Tomislav Bulić - gradonačelnik Benkovca
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/zadar/4-kantuna/hdz-izgubio-pet-opcina-u-prvom-krugu-u-drugom-se-trazi-zupan-dva-gradonacelnika-i-pet-nacelnika-nezavisni-sve-jaci-1099542 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5ecfc822e2bf193fef6d636c77c47c6ca1204019 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=HDZ+izgubio+pet+op%C4%87ina+u+prvom+krugu%2C+u+drugom+se+tra%C5%BEi+%C5%BEupan%2C+dva+gradona%C4%8Delnika+i+pet+na%C4%8Delnika.+Nezavisni+sve+ja%C4%8Di%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fzadar%2F4-kantuna%2Fhdz-izgubio-pet-opcina-u-prvom-krugu-u-drugom-se-trazi-zupan-dva-gradonacelnika-i-pet-nacelnika-nezavisni-sve-jaci-1099542 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fzadar%2F4-kantuna%2Fhdz-izgubio-pet-opcina-u-prvom-krugu-u-drugom-se-trazi-zupan-dva-gradonacelnika-i-pet-nacelnika-nezavisni-sve-jaci-1099542 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => POBJEDNICI&GUBITNICI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
4 kantunaPOBJEDNICI&GUBITNICI

HDZ izgubio pet općina u prvom krugu, u drugom se traži župan, dva gradonačelnika i pet načelnika. Nezavisni sve jači!

Piše Iva Ivanac
17. svibnja 2021. - 21:13

Tko je uspio u prvom, a tko će sreću morati potražiti u drugom krugu lokalnih izbora? Za novog župana u drugom krugu snage će odmjeriti Božidar Longin i Ivica Žuvela, dok će za mjesto gradonačelnika sučeliti Branko Dukić i Marko Vučetić.

Nedjelja je donijela i dva najveća gubitnika ovih lokalnih izbora: to su dugogodišnji načelnici Općine Škabrnja, Nediljko Bubnjar, i Jasenice, Martin Baričević.

Bubnjaru je lokalna zajednica očito zamjerila dvije USKOK-ove optužnice jer je u prvom krugu izgubio od nezavisnog kandidata Ivice Škare, a nije mu pomogla ni činjenica da se njegov protukandidat iznimno kasno odlučio ući u utrku za načelnika.

image
Nediljko Bubnjar.
 
Luka Gerlanc

- Mislili smo da će HDZ predložiti nekoga drugog, ali opet su išli s Bubnjarom. Čim smo to saznali, odlučili smo se aktivirati i uspjeli smo u samo tri dana skupiti listu i potpise. Ovo je jako bitan korak za nas i našu općinu. Ljudi su nas prepoznali i učinit ćemo sve za bolji život Škabrnje i Prkosa. Sve snage ćemo usmjeriti ka tome, kazao je Škara dodajući kako će mu prvi načelnički korak biti češljanje financija općine i stanja u kojem se nalazi. Želi da sve bude transparentno, a zatim će započeti sa provođenjem programa.

Dugogodišnjeg načelnika Jasenica Martina Baričevića pobijedio je mladi nezavisni kandidat Stipe Vulić, predstavnik liste koja nosi simbolični naziv BURA. Vuliću se zasigurno nije bilo lako boriti protiv dugogodišnje HDZ-ove vladavine, ali glasovi birača su bili na njegovoj strani pa je tako Vulić dobio gotovo 80 glasova više od Baričevića.

image
Martin Baričević
Goran Mehkek/cropix

Pobjedu u prvom krug u Biogradu na Moru odnio je i Ivan Knez (HDZ, SU, Reformisti) s 51,3 posto glasova, kao i Ante Fabijanić (HDZ, MODES, Reformisti) u Pagu osvojivši velikih 63,11 posto glasova.

U Bibinju je u prvom krugu uvjerljiv bio HDZ-ov kandidat Šime Sekula, a Galovac se također ne treba misliti za drugi krug jer je pobjedu u prvom uzeo Marin Gulan (HDZ). Šime Gligora (HSP, MOST, SU) je u Kolanu preuzeo načelničku poziciju Marinu Pernjaku (HDZ, DHSS) osvojivši 52,01 posto glasača.

Smjena vlasti dogodila se u Lišanima Ostrovičkim gdje je umjesto HDZ-ovog kandidata, dosadašnjeg načelnika Ivice Musića, već u prvom krugu zasjao nezavisni Zvonimir Mijić. Dosadašnji načelnik Novigrada, Joso Klapan (HDZ) u prvom krugu nadmoćno je pobijedio Stojana Viduku i tako sebi osigurao osmi mandat.

Njemu se po broju osvojenih mandata pridružio Milivoj Kurtov (HDZ, HSP, HSS, HSP AS) koji je u Pakoštanima osvojio 63,3 posto glasova. Načelnici se neće mijenjati u Pašmanu i Polači, gdje su se Krešimir Ćosić (HDZ) i nezavisni Tomislav Prtenjača, uvjerljivo zadržali na vlast.

image
Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić
Luka Gerlanc/Cropix

Puno dvojbe nije bilo ni u Poličniku gdje je dugogodišnji načelnik Davor Lončar uzeo također osmi mandat s gotovo pet puta više glasova od nezavisnog Ivice Ukalovića. Posedarje ostaje u rukama Ivice Klanca koji je pobijedio Šimu Bolića (HDZ) za 300 glasova više, a Povljana je u prvom krugu dobila novog načelnika, nezavisnog kandidata Predraga Rukavinu koji je pobijedio Šimu Jurišića iz HDZ-a.

Jure Brižić (HDZ) je u Preku nadmoćno pobijedio, baš kao i Gašpar Begonja u Privlaci koji je 'potukao' Ivu Begonju (MOST) osvojivši četiri puta više glasova. Dosadašnji načelnik Općine Ražanac, nezavisni Nikola Miletić, izgubio je u prvom krugu od HDZ-ovog kandidata Damira Jordana. Gusto je bilo u Salima, gdje se dosadašnji načelnik Zoran Morović borio protiv nezavisnog kandidata Paška Bonje. Morović je na koncu pobjedu ipak uspio izboriti u prvom krugu.

Krste Ramić (HDZ) će i iduće četiri godine vladati u Starigradu, kao i Ante Martinac (HDZ) koji je u prvom krugu pobijedio u Sukošanu. Nositelj nezavisne liste mladih Anđelo Palaškov pobijedio je u Općini Tkon nad nezavisnim kandidatom "Složno za Kun i Ugrinić" Borisom Katičinom.

image
Na fotografiji: Tomislav Bulić - gradonačelnik Benkovca
Luka Gerlanc/Cropix

Nezavisni Luka Perinić ostaje načelnik Općine Vrsi nakon uvjerljive pobjede nad bivšom načelnicom Sandrom Vukić iz HDZ-a.

Osim za gradonačelnika Zadra i župana, drugi krug će se održati u još jednom gradu i pet općina.

U Benkovcu u drugi krug za gradonačelnika idu Tomislav Bulić (HDZ) koji je osvojio 46,84 posto glasova i Frane Tokić (Domovinski pokret, MOST) koji je osvojio 26,67 posto glasova.

Drugi krug čeka i Gračac, a za mjesto tamošnjeg načelnika će se boriti Robert Juko (HDZ) koji je u nedjelju dobio 37,21 posto glasova i Rajko Obradović (SDSS,DSS) koji je dobio 36,06 posto glasova.

Kaljani će u drugom krugu birati između nezavisnog kandidata Bruna Mišlova koji je u prvom krugu uzeo 43,38 posto glasova i Marka Kolege (HDZ, HSP, Reformisti, HNS) koji je osvojio 32,42 posto glasova.

image
Ivan Knez, gradonačelnik Biograda
 
Jure Miskovic/Cropix

U Kukljici je nezavisnom kandidatu Marinu Bošku malo nedostajalo da uzme pobjedu u prvom krugu jer mu je povjerenje dalo 49,61 posto birača. Ovako će se u drugom krugu boriti protiv Rajne Grzunov (nezavisne uz podršku HDZ-a) koja je u prvom krugu osvojila 25,95 posto.

Pobjeda u prvom krugu za dlaku je izbjegla nezavisnom kandidatu Marinu Radoviću koji u drugi krug ulazi s nezavisnim Franom Vučetićem, inače predsjednikom Udruge Vir bez podjela.

Ponovni izbori u Karinu gornjem i Budaku

Prema informacijama iz Županijskog izbornog povjerenstva glasovanje će biti ponovljeno na dva biračka mjesta: u Karinu Gornjem i to za izbor za gradonačelnika Obrovca i u Budaku za izbore za načelnika Stankovaca.
- U oba slučaja se na biračkim mjestima pojavio jedan listić viška, te se na tim izbornim mjestima treba ponoviti glasovanje, kazala nam je Jadranka Nižić–Peroš, potpredsjednica Županijskog izbornog povjerenstva dodajući kako je u nekim općinama bilo kršenja predizborne šutnje.
Što se tiče ponavljanja glasovanja za načelnika Stankovaca u Budaku, kandidati Matija Čaćić (HDZ, SU, Reformisti, HNS) i nezavisni kandidat Željko Perica svakako idu u drugi krug.
Ponavljanje izbora u Karinu gornjem ne remeti uspjeh Ante Župana (HDZ) za gradonačelnika Obrovca.

Jedan kandidat, jedan glas

Dovoljno je bilo da na glasačkom listiću sami sebe zaokruže, dobiju samo jedan glas i odnesu pobjedu u svojim mjestima. Riječ je, dakako, o trima kandidatima u Zadarskoj županiji koji nisu imali protukandidata. Iako im je jedan glas bio dovoljan za pobjedu, tri kandidata koja nisu imala protivnika dobila su daleko više simpatija glasača.
Tako je Emil Ćurko (HDZ) u Ninu dobio 821 glasova, Ivica Šarić (HDZ) u Zemuniku Donjem 869 glasova a Zoran Pelicarić (HDZ) u Sv. Filipu i Jakovu 1573 glasova.
 

image
Jure Brižić, načelnik Općine Preko na sv. Mihovilu
 
Jure Miskovic/Cropix
Tko ulazi u Gradsko Vijeće?

Gradsko vijeće: 11 kandidata s koalicijske liste HDZ-a: Branko Dukić, Šime Erlić, Bruno Milin, Dario Nakić, Damir Dado Burčul, Marija Petani, Mate Lukić, Duško Vuković, Davor Karlović, Marijana Bakmaz, i Ante Kolega.
Osam s koalicijske liste SDP-a: Marko Vučetić, Daniel Radeta, Ante Rubeša, Irena Dragić, Marjana Botić, Nino Mrčela, Marko Pupić Bakrač i Danijela Vukoša, dok je nezavisna lista Enija Meštrovića osvojila sedam mjesta: Enio Meštrović, Drita Dunatov, Rino Rados, Anadia Kožul, Željko Krizman, Adela Frank i Vito Dovranić.
Posljednje vijećničko mjesto osvojio je Damir Biloglav (Domovinski pokret).

Tko ide u Županijsku skupštinu?

Županijska skupština: 18 kandidata s koalicijske liste HDZ-a: Božidar Longin, Željko Čulina, Nevenka Marinović, Željko Šoša, Snježana Jurinić, Davor Lončar, Marija Orlović Kolčeg, Ivica Pintur, Branislav Jelenić, Joso Nekić, Neven Birkić, Bruno Mandić, Zoran Šikić, Zdenka Sršen-Juričević, Vesna Sabolić, Željko Dilber, Luka Grbić i Mario Pešut.
Šest s koalicijske liste SDP-a: Zlatko Marasović, Marko Pupić-Bakrač, Vedrana Mišković, Jure Zubčić, Marjana Botić i Helena Mikulandra.
Pet s nezavisne liste Ivice Žuvele: Ivica Žuvela, Davor Čerkuč, Višnja Pećarić, Željko Perica i Enio Meštrović.
Tri vijećnika s liste MOST-a: Ivan Matić, Frane Vučetić i Rade Škarica.
Lista DSU-HNS-HSLS dobila je tri vijećnika: Antonio Vučetić, Marko Klanac i Milan Stojanov.
Domovinski pokret dva vijećnika: Nenad Klarić i Angelo Žilić.

14. svibanj 2024 17:57