StoryEditorOCM
4 kantunaCGO BILJANE DONJE

Hoće li Zadar svoje smeće vozit u Obrovac? Dukić: Hoće, ako oni to budu htjeli, ali cijena odvoza će sigurno porasti. Zašto je stala Teslina ulica?

Piše Iva Ivanac
23. ožujka 2021. - 16:33

Mladena Maltu, gradskog vijećnika MOST-a, zanimalo je zašto je stala rekonstrukcija u Teslinoj ulici, što Grad Zadar dogovara s Gradom Obrovcem i hoće li smeće poskupjeti nakon što se u pogon stavi CGO Biljane Donje. 

- Je li Grad na tragu dogovora s gradonačelnikom Obrovca oko odvoza zadarskog komunalnog otpad na odlagalište Kljakovača, što bi nam koliko-toliko smanjilo pritisak na odlagalište Diklo i možda bi se stekli uvjeti saniranja koje je trebalo biti gotovo još 2013. godine. Ako ste se dogovorili, hoće li, zbog udaljenosti 40 kilometara od Dikla, poskupiti usluge Čistoće i za koliko, a s obzirom da je do poskupljenja došlo već više puta, a nekima i do 500 posto, i to bez promjene mjesta odlagališta i novih troškova, upitao je Malta.

- Korona je velikim dijelom napravila svoje po pitanju izvođenja radova pa tako i kada je u pitanju otpad. Nedavno smo posjetili gradilište CGO-a Biljane Donje. Diklo ide ka sanaciji i raspravljamo o modelima ako se nešto dogodi pa tako i to. Ako Obrovac izglasa, vjerojatno ćemo i mi biti dio toga. Ali vidjet ćemo kako će oni izglasati. Cilj je zatvoriti Diklo i krenuti s odvozom u CGO. Smeće će vjerojatno poskupjeti, ali ne znam koliko, odgovorio je gradonačelnik Branko Dukić

- Kako je predizborno vrijeme, obećajte unedogled. Netko je napisao da ga je strah otvoriti vrata da mu ne asfaltirate hodnik. Tako se, gradonačelniče, hvalite skorom rekonstrukcijom Tuđmanove ulice, a šutite da ste stali s trećom fazom Tesline, koja je već trebala biti gotova. Ili je dovoljno da se zadovoljilo Miloševićeve zgrade u bivšem Bagatu, a ovi ostali ionako će vama dati glas, pa vam nisu ni bitni kao ni bivši tajnik Joso, pa izgradili ste mu boćalište. Što je s trećom fazom Tesline, kad će krenuti radovi koji su bili u planu u prvoj polovici ove godine?

- U Teslinoj se trenutno događa otkup parcela i rješavaju se svi imovinsko pravni poslovi što je dugotrajan posao. Prvo moramo otkupiti parcele, a tek onda raspisivati natječaje, odgovorio je Darko Kasap pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo.

05. srpanj 2024 09:35