StoryEditorOCM
4 kantuna100 % INVALID

Humanitarni skandal na Pagu: "Svojim sam novcima kupio vozilo jer nisam htio više trpjeti maltretiranje i pritisak šefa HDZ-a!" Žunić odgovara...

Piše I. N.
13. lipnja 2024. - 19:11

Humanitarna akcija za kupnju električnog vozila Marku Radosloviću, 29-godišnjem samohranom ocu dvoje malodobne djece i stopostotnom invalidu iz Paga, doživjela je skandaloznu završnicu u kojoj su umjesto jednog na koncu kupljena dva vozila!

Jedan su kupili organizatori humanitarne akcije predvođeni Stipom Žunićem, gradskim vijećnikom i predsjednikom paškog HDZ-a, a drugi je kupio sam Marko Radoslović, ogorčen ponašanjem organizatora prema njemu. Organizatori akcije su pritom kupili polovno vozilo, dok je Marko kupio novo vozilo i to - svojim novcem.

- Nisam više htio trpjeti njihovo povlačenje za nos. Kupio sam vozilo svojim novcem, njihovo mi ne treba – poručuje Marko Radoslović koji boluje od dječje paralize.

image

Marko Radoslavić je svojim novcima kupio novu električnu trokolicu

Privatni Arhiv/Slobodna Dalmacija
    

Podsjetimo, početkom svibnja u Pagu je održan humanitarni turnir u organizaciji Malonogometnog kluba Pag s ciljem prikupljanja sredstava za nabavku osobnog električnog vozila koje bi Marku olakšalo kretanje. Organizatori turnira bili su gradski vijećnik Stipe Žunić, Adrijan Miočić iz Miškovića te predsjednik MNK Pag Lovre Fabijanić. Na turniru i kroz donacije prikupljeno je ukupno 4300 eura. 

Dvadeset dana nakon završetka turnira našoj se redakciji obratio Marko Radoslović nezadovoljan što mu organizator još nije uplatio novac za električno vozilo, optužujući organizatore kako ga zavlače jer mu ne žele kupiti polovni električni tricikl kojeg je on pronašao na oglasniku, a razliku od prikupljenog iznosa isplatit na ruke. 

Stipe Žunić je reagirao tvrdeći kako nije istina da mu ne žele kupiti vozilo, naprotiv, njihov je namjera bila da Marku kupe novo vozilo koje će bolje odgovarati njegovim potrebama, a isplata razlike na ruke nikad nije bila opcija.

- Vozilo sam kupio 3. lipnja i platio sam ga svojim novce. Točno 4500 eura plus 500 eura za dostavu. Oni su svoje vozilo kupili kasnije, bez moga znanja – kaže nam Marko i nastavlja priču.

- Nakon što sam se obratio medijima situacija za mene se pogoršala. Počeli su razni pritisci, izravno i neizravno, čak i preko moje obitelji. Velika je sramota da se mene i moju djecu, zbog mog istupa u medijima, dovodi u vezu s politikom. Nisam politička osoba i ne želim biti. Ovaj pritisak od Stipe Žunića ne mogu više izdržati, maltretira me i naziva, forsira i mene i moju obitelj da vozilo moram preuzeti što ja više ne želim jer sam javno osramoćen da se za mene i moju djecu skuplja socijalna pomoć. Ništa od toga nisam tražio, oni su se sami ponudili, niti sam novac vidio, a sad me se proziva zbog politike – kaže Marko dodajući kako vozilo kojeg su kupili organizatori turnira za 3500 eura (plus 420 eura za dostavu) ne može primiti jer humanitarni turnir od početka nije odrađen po dogovoru i pravilima. 

image

Marko Radoslović na humanitarnom turniru u društvu Stipe Žunića

Ana Žunić/Slobodna Dalmacija

- Novac koji je skupljen na turniru nije izbrojan poslije turnira da se odmah javno zna o kojem iznosu se radi, nego mi je natuknuta cifra otprilike. A kada sam rekao da mi se donese novac skupljen na turniru i izbroji ispred mene samo da znam koliko ga ima rečeno mi je da to tako neće ići... Isto tako nije otvoren humanitarni račun po pravilima i zakonu. Kada sam se javio gospodinu Stipi Žuniću i pitao za iznos rečeno mi je da se trebamo sjesti, dogovoriti se razmisliti o svemu. Stipe Žunić i Adrijan Miočić su odgađali sastanak i rekli da usporim s tim da im treba vremena. Našao sam par vozila i trebalo je samo dati novac ili uplatiti, ali mi je rečeno da moram još čekati. Jasno je da se radi o tome da se meni zamažu oči. Osjećam se poniženo i povrijeđeno, a kada sam rekao da ću javno dati sve u novine onda je na brzinu i bez mog znanja i dogovora kupljeno vozilo. Još sam čuo od poznanika da je prisutni Stipe Žunić rekao ako se obratim novinarima da onda neću dobiti baš ništa. Ogorčen sam, vozilo sam na kraju kupio sam, a javno molim sve institucije i medije da provjere što se ovdje desilo – poručuje Marko ističući kako „pritisak Stipe Žunića ne mogu podnijeti ne spavam noćima i osjećam se nelagodno zbog njegovog urgiranja i pritiska po gradu Pagu”.

image

Stipe Žunić, gradski vijećnik Paga i predsjednik paškog HDZ-a

Radio Pag/Slobodna Dalmacija

- Stipe Žunić sam sebe naziva humanitarcem a maltretiraju stopostotnog invalida i njegovu obitelj. Ovo postaje neizdrživo! Ogorčen sam. Želim da se Stipe Žunić i ostali zapitaju i stave u moju situaciju kako bih njima bilo da im sutra hitno treba pomoć i pomoć se skupi, a tu pomoć nikada ne vide i ne dobiju, a upravo je tako meni već mjesec dana.

Kad smo Stipi Žuniću prenijeli sadržaj razgovora s Markom ostao je konsterniran.

- Ne znam što bih vam rekao. Nakon zadnjeg Markovog istupa u medijima mi smo uputili reagiranje i sve detaljno objasnili. Ne znam zašto to radi, s kojim motivom. Nikakva politički pritisak, nikakvo kalkuliranje, nikakvo zavlačenje... Naprotiv, prošlog smo vikenda, nakon što smo kupili vozilo, Marka zvali cijeli dan, ali se na naše pozive nije odazivao. Htjeli smo da dođe preuzeti vozilo, ali nije došao. Na kraju smo se obratili njegovom bratu, koji se u svemu tome neželjeno našao – kaže Žunić koji tvrdi da nije znao kako je Marko svojim novcem kupio drugo vozilo.

- To prvi put čujem od vas. Poslat ću vam sliku i račun za vozilo kojeg smo kupili od sredstava prikupljenim na humanitarnoj akciji. Nijedan euro nije potrošen mimo toga. Ali da je Marko još prije toga kupio vozilo, stvarno nisam znao. Morat ćemo sada naći nekog drugog komu će ovo vozilo uistinu trebati – kazao nam je Žunić ukazujući na novi problem.

- Pitajte Marka zašto nam nije rekao da nema vozačku dozvolu. Ni A ni B kategorije. Kako će upravljati tim vozilom bez dozvole?

- Neću ga voziti dok ne položim vozački, a taj postupak je u tijeku – odgovorio je Marko dodajući kako bi organizatorima rekao da nema vozačku dozvolu da su ga to prethodno pitali.

image

Račun za kupljeno polovno električno vozilo koji nam je poslao Stipe Žunić

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija
image

Račun za kupljeno polovno električno vozilo koji nam je poslao Stipe Žunić

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija
14. lipanj 2024 07:57