StoryEditorOCM
4 kantunaU DOBROM TEMPU

Ministar Erlić uručio 1,56 milijuna eura za sufinanciranje izgradnje Medicinske škole. Longin: Nadamo se završetku zgrade do Božića!

Piše Sadržaj pod pokroviteljstvom
30. svibnja 2024. - 16:43

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar sklopili su Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta „Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića - Zadar regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva“ u okviru Programa za sufinanciranje završetka provedbe EU projekata na područnoj (regionalnoj) i lokalnoj razini.

Ugovor u vrijednosti 1,56 milijuna eura uručio je ministar Šime Erlić u Domu Zadarske županije županu Božidaru Longinu i resornom pročelniku Ivanu Šimuniću.

Ovim projektom provode se radovi na rekonstrukciji i dogradnji zgrade Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, a realizacijom istoga uspostavit će se infrastruktura za modernizaciju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja prilagođenog potrebama gospodarstva uz poticanje inkluzivnosti, odnosno osigurat će se uvjeti za odvijanje programa obrazovanja i osposobljavanja prilagođenih regionalnim potrebama tržišta rada i suvremenim dostignućima u zdravstvu.

„Ulaganjima iz EU fondova u preko 20 regionalnih centara kompetentnosti diljem Hrvatske, stvaramo najviše standarde obrazovanja za strukovna zanimanja, što je važno i zbog usklađivanja sustava obrazovanja s potrebama tržišta rada. Drago mi je da projekt Medicinske škole napreduje i siguran sam da će ova sredstva pomoći u realizaciji projekta i da će uskoro učenici i nastavnici Medicinske škole imati vrhunske uvjete obrazovanja ovdje u Zadru”, poručio je tom prigodom ministar Erlić.

„Nakon dosta problema u početnoj fazi izgradnje konačno su radovi na izgradnji nove zgrade Medicinske škole na Relji krenuli u dobrom smjeru. Svakako je izuzetno dobra vijest da smo iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dobili sredstva za sufinanciranje ovog projekta. Trenutno radovi teku sukladno ažuriranom dinamičkom planu izvođenja radova, a nastavit će se i tijekom ljetne sezone punim intenzitetom. Svi uključeni u gradnju ulažu maksimalne napore kako bi objekt bio spreman do krajnjeg roka za dovršetak radova - 24. prosinca 2024. godine“, istaknuo je župan Longin.

24. lipanj 2024 06:27