StoryEditorOCM
4 kantunaRAVNATELJ ŽUC-A MILE FABIJAN OD ŽUPANA LONGINA ZATRAŽIO HITNU INTERVENCIJU

„Neka građani prilikom registriranja vozila plaćaju veće cestarine!“

Piše L.B.
15. studenog 2018. - 18:55
cesta11-171117

Na Kolegiju župana u četvrtak se pojavio i v.d. ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC) Mile Fabijan, koji je od župana Božidara Longina rezolutno zatražio da „izravno i posredno“ intervenira da građani prilikom registriranja vozila plaćaju veće cestarine.

- U ovoj državi nema ni robe ni usluge čije se cijene nisu mijenjale od 2003. godine, a ovdje je upravo tako. Sada je konačno u pripremi pravilnik o povećanju naknade za ceste prilikom plaćanja registracije vozila, pa molim da naš župan Longin preko Hrvatske zajednice županija urgira da se te naknade povećaju. Neka intervenira i direktno kod resornog ministra – zatražio je Mile Fabijan, dodajući da bi bilo odlično kad bi se, uz to povećanje, za održavanje cesta izmjenom zakona „izvuklo“ i po deset lipa od prodaje goriva.

- Ceste su nam nikakve, pohabane i istrošene. Tako je posljednjih pet, šest godina i to stoga što smo od države 2012. godine dobili 14 milijuna kuna, a od tada ništa. Došlo je do totalnog zastoja u radu sve ove godine. U 2018. smo imali elementarnu nepogodu, pa smo od države dobili pomoć i kroz godinu raspolagali sa 64 milijuna kuna, no ulazimo u novu godinu u kojoj bismo imali najviše 43 milijuna. Ne može se tako raditi, nemamo ni za održavanje kolnika, ni za prometnu signalizaciju – zaključio je Fabijan, koji je od župana dobio obećanja da će intervenirati za poskupljenje cestarina.

01. srpanj 2024 09:40