StoryEditorOCM
4 kantunaNEMA NOĆNOG BARA

Novi vlasnik "Ledane" traži od Grada terasu od 250 kvadrata u Perivoju kraljice Jelene!

Piše I. I.
1. srpnja 2024. - 19:06

Tvrtka Riva Liburna s novim vlasnikom od gradske je uprave zatražila zakup javne površine u Perivoju kraljice Jelene Madijevke za ugostiteljski objekt Ledana.

Nekadašnji vlasnici Riva Liburna, pod kojom je bila otvoren noćni klub Ledana, Branimir Markov i Miho Vuković, prodali su tvrtku Luki Korošecu koji je Nasadima otplastio sve dugove starih vlasnika.

Dugovi s kamatama iznosili su 31 tisuću eura, a novi vlasnik od gradskog ureda sada traži zakup javne površine za postavljanje terase.

- Upravni odjel za gradsku imovinu zaprimio zahtjev tvrtke Riva Liburna za zakup javne površine u Perivoju kraljice Jelene Madijevke. Sukladno postavljenom zahtjevu, zatražen je zakup javne površine za caffe bar, za postavu ugostiteljskih stolova i sjedalica u ukupnoj površini od 250 kvadrata, a razdoblje zakupa zatraženo je za sezonski period, zaključno s 31. listopadom 2024. godine, odgovorili su nam iz Grada Zadra.

Ledana, prema novim minimalnim uvjetima koje je tvrtka ishodovala od Zadarske županije, zasigurno više neće biti noćni bar.

- Podnositelj zahtjeva je dana 17. lipnja 2024. godine u spis priložio Rješenje Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije kojim je utvrđeno da ispunjava minimalne uvjete za obavljanje ugostiteljske djelatnosti iz skupine Barovi vrste caffe bar, kazali su iz gradskog odjela dodajući kako je u ovom trenutku predmetni zahtjev u postupku rješavanja.

Podsjetimo kako je Upravni odjel za gospodarstvo i turizam Zadarske županije ukinuo minimalne uvjete tvrtki Riva Liburna za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na otvorenom za kafić i noćni bar jer im krajem 2022. godine istekao ugovor za zakup javne površine u Perivoju kraljice Jelene Madijevke.

Nakon ukidanja minimalnih uvjeta za terasu, Rivi Liburna su ostali vrijediti minimalni uvjeti za rad u poslovnom prostoru, odnosno zatvorenoj površini Ledane, gdje su do 2026. mogli raditi kao kafić, ali i kao noćni klub. Geodetskom izmjerom dokazano je da je unutrašnja površna manja od sto kvadrata, što je zakonski minimum za rad noćnog kluba zbog čega je podignuta optužnica za krivotvorenje dokumentacije i prijevaru protiv suvlasnika Rive Liburna Branimira Markova.

01. srpanj 2024 19:06