StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: HDZ POTPISAO SPORAZUM S HSPAS, HSU, HRASTOM I REFORMISTIMA

"Ovo je pobjednička koalicija kojoj su građani ispred politike"

25. travnja 2017. - 15:31
hdz_koalicija10-250417_resize.JPG

Danas je potpisan koalicijski sporazum HDZ-a, HSPAS-a, HSU-a, Hrasta i Reformista o zajedničkom izlasku na izbore za Gradsko vijeće Zadra i Županijsku skupštinu. Sporazumom je određen broj kandidata svake stranke na zajedničkoj listi, a potpisali su ga predsjednici gradskih i županijskih organizacija koalicijskih partnera.

-Ovo je pobjednička koalicija koja osigurava stabilnost kao preduvjet razvoja, ali ovo je i koalicija kontinuiteta koja se naslanja na dosadašnji rad zbog kojega su Zadar i Zadarska županija najbolji u državi. Uz to, ova koalicija okuplja snage od centra prema desno i donosi političku širokogrudnost sa zajedničkim ciljem: odlučno, transparentno i sa znanjem rješavati probleme građana i boriti se i za nacionalni i za interese svog grada i županije, izjavio je predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta procejnjujući da će ova koalicija donijeti daljnji razvoj i napredak jer su joj građani prije politike.

Predsjednik GO HDZ-a Joso Nekić je kazao kako se HDZ odlučio za koaliciju iako su mu ankete davale prednost jer se željelo dati priliku svima u kontinuiranom razvoju umjesto nereda kojeg se s drugih strana nudi, a u ime reformista Vesna Sabolić je izrazila uvjerenje da stručnost koalicijskih ljudi i njihova posvećenost javnom djelovanju jamče napredak svakog mjesta u županiji.

Koalicijski kandidat za župana Božidar Longin je pozvao partnere na zajednički napor da se u već u prvom krugu izbora ostvari što bolji rezultat.

-Razvoj i rast su naša neminovnost, očekujem da ćemo već u prvoj godini pokrenuti lavinu poslova. Preduvjet gospodarskog rasta je politička stabilnost koju ova koalicija donosi, rekao je Longin, a u istom je smjeru nastavio i Branko Dukić, kandidat za gradonačelnika Zadra:

-Bez stabilnog Gradskog vijeća svaki se grad može pretvoriti u grad-slučaj. Na nama je da u sljedeće četiri godine osiguramo mirni razvoj o stvaramo uvjete za otvaranje novih radnih mjesta i korištenje svih potencijala koje Zadar ima. Bez političke stabilnosti to nije moguće, mi nećemo propustiti priliku našim građanima osigurati kvaliteniji život. Nastavimo raditi za Zadar svaki dan, poručio je Dukić.

29. travanj 2024 20:06