StoryEditorOCM
4 kantunaU MJESTU BLIZU ZADRA

Podignuta optužnicu protiv 43- godišnjaka: ispred svoje četvoro djece vrijeđao i udarao izvanbračnu suprugu, tjerao ih na ulicu i prijetio smrću!

Piše Zadarski.hr
1. prosinca 2021. - 20:53

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru nakon provedenog istraživanja podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog počinjenih kaznenih djela protiv osobne slobode prijetnjama, kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji te četiri kaznena djela povrede djetetovih prava.

Okrivljenom 43-godišnjaku se stavlja na teret da je točno neutvrđenog dana sredinom srpnja 2021. godine, u jednom mjestu pored Zadra, došao u kuću u kojoj je njegova izvanbračna supruga čistila apartmane, te ju fizički napao, a potom joj je zaprijetio da će ju usmrtiti u cilju da je ustraši. Okrivljenikovo ponašanje i riječi izazvale su kod oštećenice osjećaj straha i uznemirenosti.

Okrivljeniku se stavlja na teret i da je od sredine srpnja 2021. godine do 24. rujna 2021. u Zadru, u obiteljskoj kući u kojoj živi s izvanbračnom suprugom i četvero maloljetne djece, postupio protivno čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Tereti ga se da je, iako svjestan da opisanim postupanjem ugrožava pravilan psihofizički razvoj svoje djece te svjestan da opisanim postupanjem ponižava i ugrožava svoju izvanbračnu suprugu, pa pristajući na to, učestalo ispred svoje djece vrijeđao, vikao i udarao izvanbračnu suprugu. Tereti ga se da je vrijeđao i omalovažavao svoju maloljetnu djecu te ih tjerao iz kuće na ulicu, a što je sve kulminiralo 24. rujna 2021. kada je nazvao izvanbračnu suprugu i zaprijetio joj da će ih sve usmrtiti. Opisano okrivljenikovo ponašanje izazvalo je kod izvanbračne supruge osjećaj povrijeđenosti, poniženosti i nemoći, dok je svojim ponašanjem ugrozio pravilan psihofizički razvoj svoje djece, navodi se u proiopćenju zadarskog ODO-a.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

18. travanj 2024 12:09