StoryEditorOCM
4 kantunaPROŠLI SVE TEME

Premijer Plenković održao sastanak sa županom Longinom te gradonačelnikom Dukićem: "Frka Petešić je naše gore list!"

Piše I. Ivanac
21. siječnja 2022. - 19:41

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, danas se susreo i sa županom Božidarom Longinom te gradonačelnikom Brankom Dukićem. Premijer je kazao kako su održali kvalitetan sastanak te kako su na sastanku prošli sve teme razvojne projektne suradnje.

- Drago mi je da su ocjene i rezultati vrlo pozitivni i da je Zadarska županija kad je riječ o turističkoj sezoni ostvarila sjajne rezultate, van svih očekivanja. Ta činjenica uklapa se u podatke da je prosječna plaća u državi 7.333 kune. Kad se vratimo pet godina prije, kad je naša Vlada startala, tada je plaća iznosila 5.642 kune, što znači da je u našem mandatu narasla 1691 kunu. Imamo i 35 tisuća zaposlenih više nego 2020. godine te 26 tisuća više nego 2021. Covid-19 je pogodio ekonomiju, ali smo u toj krizi očuvali radna mjesta i to i ovdje u Zadarskoj županiji. Rast BDP-a i vraćanje na putanju da budemo među najbržima kad je riječ o smanjenju udjela javnog duga u BDP-u pokaže da smo konzistentni u ispunjavanju kriterija za euro područje, koji je strateški cilj u drugom mandatu, istaknuo je Plenković dodajući kako je doprinos Zadarske županije u vidu brojnih projekata izrazito važan, a naglasio je i kako će nastaviti s financiranjem projekata.

Župan Longin je izrazio zadovoljstvo što je domaćin šest državnih tajnika, dvoje ministara i premijera.

- Otvorili smo niz pitanja od životne važnosti. Ono što je najvažnije je da imamo podršku Vlade za sve ono što smo zacrtali u proračunu i da naši projekti idu. Mi smo županija koja je iza sebe napravila puno toga. Imamo 3.7 milijardi aktivnih projekata, rekordnu zaposlenost. Sve to zahvaljujući mjerama Vlade i našim lokalnim naporima. Premijer ima razumijevanja za svaki naš projekt i funkcioniramo kao tim, kazao je župan Longin koji je spomenuo i Zvonimira Frku Petešića te kazao kako je on "naše gore liste, čovjek koji je na pomoći svakome od nas, kako gradu i županiji tako i svakoj općini na području županije".

Gradonačelnik Zadra je rekao kako razgovori između državnog vrha i lokalne uprave postaju nešto što je sasvim normalno. 

- Zadar se razvija u svim smjerovima, to možete vidjeti na ulicama i trgovima, ali ono što grad čini gradom je želja za napretkom, zaključio je Dukić.

Plenković je na kraju svog boravka posjetio i prostorije HDZ Zadar.  

23. travanj 2024 11:24