StoryEditorOCM
4 kantunaPREBACIVANJE LOPTICE

Radeta: Jadno je i bijedno da Dukić nama nešto spočitava! Govorim kao roditelj koji je pokušao upisati dijete u vrtić, a ostao sam 77. ispod crte

Piše Zadarski.hr
16. svibnja 2024. - 21:53

- Ne osjećam nikakvu odgovornost. Jedina odgovornost je na gradonačelniku i njegovom klubu vijećnika koji su podržali nezakoniti proračun, što je svima valjda jasno - kaže Daniel Radeta, predsjednik kluba SDP-a u Gradskom vijeću, komentirajući pismo koje je gradonačelnik Branko Dukić nekidan uputio na adresu svih vijećnika.

Dukić u njemu vijećnike informira o realnoj mogućnosti da Grad Zadar zbog blokiranog proračuna ostane bez 4,5 milijuna eura europskog novca namijenjenog obnovi i izgradnji četiri gradska vrtića u kojima bi smještaj našla sva djeca koja su sada neupisana. Gradonačelnik u pismu apelira na savjest vijećnika da daju podršku proračunu kako bi uspjeli završiti već započete projekte.

Nakon pisma o vrtićima, Dukić je u četvrtak vijećnicima uputio novo pismo na istu temu, kako će zbog blokade proračuna Zadar ostati bez novih ukopnih mjesta, odnosno kako je blokirani proačun blokirao i radovi na novom groblju u Crnom.

- Što se tiče teme vrtića, katastrofalno je, jadno i bijedno da se nama nešto spočitava. Taj dan kad je Dukić imao konferenciju za novinare bile su objavljene i liste s brojem neupisane djece u vrtićima. To je zapravo bio pokušaj sanacije štete, jer problem s vrtićima ne postoji od jučer, niti od blokade proračuna. Problem neupisane djece u vrtićima postoji 15 godina i s time su jako dobro upoznati građani koji su bili roditelji, kao i građani koji su danas roditelji. Govorim to kao roditelj koji je pokušao upisati svoje dijete u vrtić, a ostao sam 77. ispod crte. Tako da me to boli prvo kao roditelja pa tek onda kao nekoga tko se bavi politikom – govor Radeta koji na isti način ocjenjuje i pitanje izgradnje novog gradskog groblja, te na koncu zaključuje. 

- Nije blokirani proračun problem, problem su politike koje su se vodile zadnjih 15 godina gdje ćete danas lakše dobiti nezakonitu građevinsku dozvolu nego zakonito izgraditi dječji vrtić. To je problem politike HDZ-a i gradonačelnika Dukića koji je dozvolio da se grad prebetonira, a u cijeloj toj izgradnji nije bilo mjesta za jedan vrtić, što je nevjerojatni paradoks. Smiješno da se teret takvog dugogodišnjem ubijanja grada sada prebacuje na oporbu. 

31. svibanj 2024 01:38