StoryEditorOCM
4 kantuna4300 RAZLOGA

Stopostotni invalid optužuje predsjednika paškog HDZ-a: "Ne žele mi dati novac prikupljen na humanitarnom turniru". "Ma dat ćemo mu, ali..."

Piše I. N.
31. svibnja 2024. - 20:59

- Prošlo je 20 dana ali novac prikupljen u humanitarnoj akciji, oko 4000 eura, nisu uplatili za kupnju električnog vozila za moje osobne potrebe. Sinoć su mi rekli da neću dobiti ništa ako se obratim novinarima... – priča nam Marko Radoslović, 29-godišnji samohrani otac dvoje malodobne djece iz Paga, koji je u petak došao u našu redakciju. Marko boluje od dječje paralize i teško hoda, a kao stopostotni invalid nadao se nabavci električnog vozila koje bi mu olakšalo kretanje. No 20 dana nakon održanog humanitarnog turnira u organizaciji Malonogometnog kluba Pag, organizatori, tvrdi Marko, ne žele uplatiti novac za vozilo koje je odlučio kupiti. Organizatori turnira su bili Stipe Žunić, gradski vijećnik i predsjednik paškog HDZ-a, Adrijan Miočić iz Miškovića te predsjednik MNK Pag Lovre Fabijanić.

- Oni su se sami ponudili da će organizirati turnir na kojem će prikupljati sredstva za mene, odnosno za nabavku električnog vozila. Nisam ih ja ništa tražio. Na samom turniru dobili su nekoliko tisuća eura gotovine, ali taj novac nisu ni dali, niti su s njime platili električno vozilo kojeg sam pronašao. Meni više nije do vozila, to sam im jučer rekao, nabavit ću ga sam! Samo želim da se zna što su napravili i da te svoje muljaže ne naprave nekome drugome – ogorčen je Marko koji se jedva uspeo stepenicama do naše redakcije.

image

Marko Radoslović na humanitarnom turniru u društvu svoje djece

Ana Žunić/Slobodna Dalmacija

Desetak dana nakon završetka turnira našao se s organizatorima i predložio im da mu kupe vozilo koje je pronašao preko interneta. Njegova vrijednost je bila oko 1500 eura, a ostatak od ukupno 4000 prikupljenih eura, predložio je da mu daju na ruke.

- Rekli su da na to neće pristati. Odnosno da ne žele kupiti vozilo od 1500 eura, nego ono koji oni odaberu i kad oni to budu htjeli. Na to sam im rekao sam mi njihovo vozilo više ne treba! – kaže Marko ponosno.

Humanitarni malonogometni turnir u organizaciji UO Puntina, MO Miškovići i MNK Pag održan je u Miškovićima 10. i 11. svibnja. 

Turnir je okupio 16 ekipa s otoka Paga i Zadarske županije, a prvo mjesto pripalo je ekipi Belveder Pag, drugo mjesto Hajduku iz Vlašića, dok je treće mjesto na turniru osvojila momčad Vlašići Renta car Hajdinjak.

- Nema govora da bi nešto takvo napravili! Nitko od nas nije rekao da novac neće dobiti! – odgovara Stipe Žunić na optužbe Marka Radoslovića. Žunić je član MNK Pag, a Lovre Fabijanić je predsjednik kluba. Žunić demantira da su on, Fabijanić i Adrijan Miočić prijetili Marku da neće dobiti novac ako se obrati novinarima. 

- Na početku smo htjeli organizirati prikupljanje socijalne pomoći za Marka, ali nas je kontaktirala njegova obitelj i zamolila da to ipak bude humanitarna akcija za nabavku električnog vozila za osobne potrebe. Mi smo to prihvatili i organizirali turnir na kojem su prikupljane novčane donacije. Kako je sredstava na koncu bilo nedovoljno, potaknuli smo gradove i općine s otoka Paga, te turističke zajednice, da se odazovu našoj humanitarnoj akciji. Odziv je bio odličan, a uplate su išle na račun Udruge MNK Pag. Među donatorima su bile i neke privatne tvrtke. Uspjeli smo tako sakupiti oko 4300 eura. Naravno, taj novac se ne može tek tako prebacivati s računa na račun ili podizati, a dio novca u gotovini  ostao je kod nas – kaže Žunić dodajući da je njemu nepoznat iznos gotovine kod predsjednika kluba Andrije Miočića.

image

Stipe Žunić, gradski vijećnik Paga i predsjednik paškog HDZ-a

Radio Pag/Slobodna Dalmacija

- Marko je došao k nama i rekao da je o pronašao vozilo za sebe koje košta oko 1500 eura. Tražio je da mu ga kupimo, a ostatak novca predamo na ruke. Mi smo rekli da ćemo kupiti bolje električno vozili vrijedno oko 3500 eura s PDV-om. Riječ je električnom triciklu starom dvije ili tri godine koji međutim nikad nije bio korišten. Tricikl je natkriven i ima dva pomoćna sjedala. Učinilo nam se idealnim za Markove potrebe koji mora i djecu razvoziti do vrtića. Međutim, on inzistira na jeftinijem vozili i gotovini na ruke. Mi bismo mu ionako dali ostatak novca, ali želimo mu kupiti kvalitetno vozilo koje će mu stvarno biti od pomoći i koristi – tvrdi Žunić koji je za ponedjeljak već dogovorio razgovor s prodavateljima iz Zagreba. Riječ je o zatvorenom električnom skuteru TOL T414 koji s jednim punjenjem baterije može proći 45 kilometara.

- Žao mi je što cijela ta dobra i pozitivna priča završava na ovakav način. Naravno da ćemo Marku nabaviti potrebno vozilo, ali način koji je on odabrao da to napravi, stvarno mu nije trebao – poručuje predsjednik paškog HDZ-a. 

image

Zatvoreni električni skuter TOL T414

SŽ/Slobodna Dalmacija
19. lipanj 2024 13:32