StoryEditorOCM
4 kantunaDRŽAO I DVIJE PUŠKE

Uhićeni dileri: prodavali kokain i heroin na zadarskom, biogradskom i šibenskom području, a glavni organizator bio 46-godišnji Denis B. iz Ceranja

Piše B.S.
9. lipnja 2023. - 15:08

Osim državljanina Slovenije, zadarska policija je nakon tromjesečnog kriminalističkog istraživanja uhitila i četvoricu ‘dilera‘ koji su u više navrata drogu preprodavali korisnicima na širem zadarskom, biogradskom i šibenskom području.

Kao glavnog organizatora preprodaje policija je, kako neslužbeno doznajemo, osumnjičila 46-godišnjeg Denisa B. iz Ceranja već pravomoćno osuđivanog zbog preprodaje heroina. Dobio je 2010.godine pet godina i šest mjeseci zatvora jer je od kolovoza pa do sredine rujna na području Biograda, Pakoštana i Vrane nabavljao heroin, koji je potom prodavao.

Ostala trojica uhićenih muškaraca 39-godišnjak, 57-godišnjak i 42-godišnjak također su od ranije poznati policiji zbog istih kaznenih djela, te kaznenih djela s elementima nasilja. 

Na širem zadarskom području izvršene su pretrage njihovih domova i drugih prostorija koje su koristili, kao i njihovih automobila

Prilikom pretrage kod 46-godišnjaka na benkovačkom području policija je pronašla oko 540 grama heroina, 207,54 grama kokaina, digitalnu vagu, dvije lovačke puške i pet komada streljiva cal.7,9 mm, te novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

- Sumnja se kako je prvoosumnjičeni 46-godišnjak u cilju daljnje prodaje nabavljao veće količine droge heroin i kokain, koje je skrivao, te dalje preprodavao posredstvom druge trojice osumnjičenih, za koje se sumnja da su u više navrata drogu preprodavali krajnjim korisnicima na širem zadarskom, biogradskom i šibenskom području - rekao je voditelj zadarske krim policije Željko Pilipović u petak na konferenciji za novinare.

Tijekom svibnja 46-godišnjak je tako u najmanje dva navrata 57-godišnjaku prodao oko 400 grama kokaina u cilju daljnje preprodaje na širem zadarskom području. 

Kokain mu je do prebivališta prevozio 39-godišnjak koji je u posljednjih pet mjeseci u najmanje 59 navrata preprodao kokain i heroin u količinama u rasponu od 0,5 do 103,5 grama, koje je prethodno nabavljao od 46-godišnjaka i dalje preprodavao na širem biogradskom i šibenskom području.

Osumnjičenog 42-godišnjaka sumnjiči se da je u tri navrata vršio prodaju i posredovanje pri preprodaji droge drugim osobama.

 Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, sva četvorica osumnjičenih su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Isto tako je protiv 39-godišnjaka zbog ustupanja droge drugoj osobi, te davanja na konzumaciju kokaina i heroina, podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela omogućavanje trošenja droga. Zbog ilegalnog posjeda oružja i streljiva slijedi mu optužni prijedlog jer je počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

27. travanj 2024 09:01