StoryEditorOCM
4 kantuna‘BILO MU ČUDNO‘

Uvjetna kazna nezaposlenom tehničaru mehatronike: sin vlasnika kuće u koju je provalio ponudio mu masažu, pa ga zaskočio i sjeo mu na stražnjicu

Piše B.S.
7. prosinca 2021. - 22:24

Nezaposleni tehničar za mehatroniku (28) nepravomoćno je na Općinskom sudu u Zadru osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od devet mjeseci s rokom kušnje od tri godine zbog teške krađe u pokušaju.

Teretio se da je 13. lipnja 2017., oko 19 sati, kako bi nešto ukrao, kroz otvoreni prozor toaleta ušao u obiteljsku kuću na zadarskom Višnjiku, gdje je u sobama otvarao ladice i ormare, isprevrtao razne predmete. Svoju namjeru nije realizirao jer je zatečen i zadržan od strane vlasnika kuće do dolaska policajaca.

U svojoj obrani je naveo kako je toga dana bio u teškoj psihozi, da se drogirao, vukao speed i bauljao po Zadru, te je bio gladan zbog čega je i provalio u tu kuću. Imao je namjeru uzeti televizor ili nešto drugo, ali nije našao ništa.

Posvjedočio je kako je sina vlasnika kuće upoznao tri dana prije na Narodnom trgu u Zadru, te da je tada već bio u njegovoj kući, ali mu je, kako je rekao, sve bilo čudno. Opisao je kako mu je sin vlasnika kuće ponudio masažu.

Masaža mu je bila ugodna i prolazili su ga trnci, na što mu je 'maser' pojasnio da je profesionalni fizioterapeut. No u jednom trenutku dok ga je masirao zaskočio ga je i sjeo mu na stražnjicu zbog čega se ukočio. Kada je shvatio da nešto nije u redu, odmaknuo se. Tada se i istuširao u njegovoj kupaonici, a on ga je čudno promatrao. To je sve, kako je posvjedočio, bilo tri do četiri dana prije kaznenog djela za koje ga se tereti.

Tada ga je u kući zatekao njegov otac, stariji čovjek, čiji mu je stav bio čudan, nekako agresivan. Kada je ušao u kuću, vidio je laptop, sliku, televizor i razmišljao je što bi od toga mogao uzeti, ali ga je valsnik kuće u tome spriječio.

Sud mu je kao olakotnu okolnost cijenio priznanje, korektno držanje i ponašanje pred sudom, a otegotna mu je bila ranija osuđivanost. Sud je, naime, utvrdio kako je riječ o višestrukom recidivistu, počinitelju kaznenih djela krađe i prijetnje.

19. travanj 2024 12:02