StoryEditorOCM
4 kantunaHVALIO SE PROJEKTIMA

Vatreno i na izvješću gradonačelnika: "Po kojoj rodbinskoj ili bračnoj liniji trojstvo Paleka Knežević i Letinić još uvijek imaju vaše povjerenje?!

Piše Iva Ivanac
28. listopada 2021. - 18:29

Iako je glavna tema jučerašnje sjednice bila rebalans proračuna i tromilijunska injekcija košarkaškom klubu Zadar, govorilo se na Gradskom vijeću i o direktorima gradskih tvrtki.

Nakon polugodišnjeg izvješća gradonačelnika u kojem je Branko Dukić predstavljao svoj rad posljednjih šest mjeseci, uslijedila je rasprava.

Gradski vijećnik Danijel Radeta (SDP) je kazao kako se Dukić ne bi trebao hvaliti projektima jer su oni samo dio niza nerealiziranih obećanja iz kampanje s posljednjih lokalnih izbora, ali je i komentirao brojne direktore gradskih tvrtki.

- Da bi vratili povjerenje građana, morat ćete se početi mijenjati i započeti biti samokritični, jer ovo izvješće to nije. Molim da mi objasnite po kojoj rodbinskoj ili bračnoj liniji trojstvo Paleka Knežević i Letinić još uvijek imaju vaše povjerenje?! Nakon toliko izgubljenog vremena dužni te nam reći što je to što vas toliko veže da im tolerirate nesposobnost?, upitao je Radeta.

U gradonačelnikovu obranu stao je Duško Vuković govoreći SDP-ovim vijećnicima da su u prošlom sazivu imali 24 posto vijećnika, a da danas imaju 11 posto.

Gradonačelnik Dukić je Radeti kazao kako mu se čini da je njegov govor "još od 45. godine".

- Ti se još predstavljaš kao predsjednik nepostojeće udruge koja broji tri iznajmljivača. Ja sebi ne bi dopustio da se lažno predstavljam. Držimo se teme jer ako se krene na osobno onda ćemo svi prijeći na osobnu razinu, kazao je gradonačelnik Radeti.

- Referirao bih se samo na neke od točaka izvješća, na primjer na odlagalište Diklo za koje u izvješću piše da će biti zatvoreno za godinu dana. Tvrdim da neće bit zatvoreno za godinu dana jer imamo problema s trafostanicom, priključkom sturje, a najviše s direktorom tvrtke Eko Zadar, Dinom Perovićem, koji ima tvrtku osnovanu od 2009. godine. Osnovna je djelatnost toj tvrtci zbrinjavanje smeća, a do danas nije zbrinula niti jedne jedine kile. Perović je simpatični prevarant koji je prodao na tone magle, a nije zbrinuo ni jednu kilu otpada. Kad dođe do krize kao što je bila u 2020. godine sve su oči uprte u TZ što će napraviti i koje mjere poduzeti da pomogne iznajmljivačima. A što mi tamo imamo, jednu nesposobnu osobu, koju ste vi postavili i koji se pravi mrtav u trenutku najveće krize. Što se tiče HNK Zadar, gospodin Knežević ima plaću gotovo devet tisuća kuna i oni sad kažu da im je teško. Dali ste im pozajmicu od 2,5 milijuna kuna, a igraju treću ligu, a gube od Sloge iz Mravinaca, koji se skupe u gostioni polupijani dođu na utakmicu i dobiju ih. To je sramota. U taj klub, kojem daješ novce, lopte i dresove ne može ući legenda hrvatskog nogometa Danijel Subašić. Mene zovu njegovi prijatelji i kažu mi da mu Knežević ne da ući u klub, oštar je bio Marko Pupić Bakrač.

- Notorna je laž za Subašića. Sad ćemo ga nazvat pa razgovaraj s njim. Za ovom govornicom izgovoriš laž i još posprdno govoriš o direktorima. Sortirnica je obveza lokalne jedinice i imat će je Čistoća. Hoće li biti u sklopu CGO ne znam, al' je obveza lokalne samouprave, naglasio je Dukić.

Vuković je ponovno stao u obranu gradonačelnika, ali i direktora TZ grada Zadra.

- Vi ste jedini čovjek koji je stao u obranu Paleke, kazao je Pupić Bakrač Vukoviću.

06. srpanj 2024 11:22