StoryEditorOCM
4 kantunaAKTUALNI SAT

Zašto ured ravnateljice Ekonomske škole izgleda kao Ovalni i zašto nitko nije tražio suglasnost za 1,4 milijuna kuna težak ugovor na Dnevnoj bolnici?!

Piše AVŠ
3. prosinca 2021. - 16:25

Aktulani sat na sjednici Županijske skupštine otvorio je Jure Zubčić (SDP) pitanjem gdje je završilo 234 tisuće kuna koje je Ekonomsko birotehnička škola dobila za hitne intervencije.

- Od tog novca jedino je uređen ured ravnateljice za koje mnogi kažu da ga se ne bi posramio ni ovalni ured. S obzirom da su druge srednje škole hitne intervencije tražili za opremu školskih praktikuma i ulagale sredstva za nastavne materijale koji su od koristi učenicima smatrate li da ravnateljica Zdenka Sršen Juričević ima političku odgovornost jer na toj funkciji ima potpuno krivo posložene prioritete- pitao je Zubčić, koji je tražio sve fakture gdje je utrošen ovaj iznos.

Vedrana Mišković, vijećnica SDP-a, pitala je zašto zadarska bolnica nije tražila suglasnost Županijske skupštine za sklapanje ugovora vrijednog 1,4 milijuna kuna.

- Na stranici EOJN tražila sam objavu javne nabave kojom se traži novi izvođač radova na gradilištu dnevne bolnice i nisam je našla. Osim aneksa ugovora kojom ste, u funkciji kampanje za lokalne izbore, prikrili činjenicu da od linearnog akceleratora ove godine nema ništa, od 21.04. 2021., na Dnevnu bolnicu sam naišla samo još u jednoj objavi od 18.10.2021. To je obavijest o dodijeli ugovora za izvođenje građevinskih radova na zaštiti objekta – zgrade Dnevnih bolnica procijenjene vrijednosti 1.400.000 kn i to bez prethodne objave poziva na nadmetanje. Stoji da je to iz razloga iznimne žurnosti izazvanih događajima koje javni naručitelj nije mogao predvidjeti. Ugovor je sklopljen na iznos od 1.399.474,08 kn, mikro poduzeće sa jednim zaposlenim, Paenula Gradnja iz Zagreba, solventno, planira se povjeravanje dijela posla kooperantu- pitala je Mišković.

Njezina stranačka kolegica Helena Mikulandra upozorila je na loše stanje u Poliklinici.

„Uz loše stanje u zgradi, svakodnevno svjedočimo i prometnom kolapsu na parkingu. Kakav li će tek kaos biti kad tamo preseli i Hitna služba-pitala je Mikulandra.

Nezavisni vijećnik Davor Čerkuć osvrnuo se na afere Renate Peroš i Davida Ricova – jedna je ustavna tužba koja je odbačena, a druga vezana za rad poduzeća „Arheologija art“ koje je angažirano na arheološkom nadzoru rekonstrukcije rive. Stoga je upitao župana odobrava li on da ravnatelji ustanova koji su korisnici proračuna, imaju paralelne poslovne aranžmane.

“Nije mi poznato ima li privatnu tvrtku. Ukoliko nije u sukobu interesa, ja nisam taj koji će nekome suditi- rekao je Longin.

23. travanj 2024 15:21