StoryEditorOCM
4 kantunaKAOS U MANDRAMA

Zbog komadića plaže ‘okupirane‘ ležaljkom na nogama cijelo mjesto; Vlasnik kuće: "Ja se bojim za svoj život!"; Policija intenzivno istražuje događaj

Piše L.Burčul
23. kolovoza 2021. - 14:49

Zbog jedne ležaljke i suncobrana kojima je vlasnik vikendice „okupirao“ prostor ispred svoje kuće u mjestu Mandre na otoku Pagu, na nogama je i policija.

Započelo je u subotu objavom Antonele Gligore u FB grupi „Otok Pag“ o tome kako je bila grubo otjerana sa mjesta gdje je htjela staviti svoj ručnik i okupati se, a završilo je intervencijom policije koja je vlasniku kuće, arhitekti Ivanu Šuprahi, dala i „interventni broj“ na koji će zvati policiju ukoliko se osjeti ugroženim.

- Došlo je do toga da strahujem za svoj život! Jedina moja nada je da institucije funkcioniraju i da ću biti zaštićen od fizičkih nasrtaja. Došlo je i do toga da se ja bojim staviti ležaljku na mali prostor ispred moje kuće, jer iskustvo koje sam doživio i situacija koju prolazim, da se policiji moram obraćati da bih samo normalno živio, izvan je svake pameti – kazao nam je u ponedjeljak Ivan Šupraha.

Antonela Gligora, koja se u ponedjeljak nije javila ni na koju od naših poruka, napisala je u subotu na Facebook  kako ju je Ivan Šupraha izvrijeđao kada se došla okupati na „veličanstvenu rivicu“ ispred njegove kuće, da joj je prijetio i „ponašao se bolesno“.

- Kada sam stigla, na rivi su bile silne deke, ručnici i prljave gaće, a nigdje nikoga. Čim je dotični skužio da se netko približio nastao je kaos. Što reći?! Nisam li upravo ja ta koja bi trebala pozvati policiju i komunalnog redara? – napisala je Antonela Gligora, čija je objava izazvala ogroman broj komentara. Većina je osudila ponašanje Ivana Šuprahe, no nisu napisane samo osude, već se nisu birale riječi kojima se Šuprahu vrijeđalo zbog uzurpacije plaže. Posebno se isticalo da je on zaposlenik Općine Kolan, i to u Odjelu za prostorno planiranje.

image
Načelnik Općine Kolan Šime Gligora
Zadarski.hr

Načelnik Općine Kolan Šime Gligora demantirao je u ponedjeljak te informacije, rekavši da je Ivan Šupraha samo član Odbora za prostorno planiranje u Općinskom vijeću.

- Općina Kolan ne odobrava nikome zauzimanje plaže, ma o kome se radilo. No protiv toga treba napraviti strategiju ranije, uoči sezone, ja sam načelnik od početka lipnja i tada je kasno raditi planove. Imali smo, do jučer, jednog jedinog komunalnog redara u cijeloj općini, sada konačno imamo drugog, oni su nužni. No pritužbi zbog „uzurpiranja“ plaža ima puno, ovo je tek jedna, to je ozbiljan problem za koji, kako sam rekao, treba naći rješenje „debelo“ prije početka sezone – kazao je načelnik Gligora.

Ivan Šupraha policiji se obratio odmah po dolasku Antonele Gligora na plažu ispred njezine kuće, s obzirom da je, kako kaže, počela bacati njegove stvari. Nakon razgovora s policijom, vidjevši brojku od 170 komentara na Facebooku ispod objave Antonele Gligore, ponovno se obratio policiji.

- Ispred moje parcele mala je površina na koju godinama stavljam ležaljku. Odjednom je to problem i ne radi se o uzurpaciji plaže jer ima mjesta za još nekoga. Moj strah nastao je čim sam vidio da dotična u objavi laže, jer nije bila sama; bila je s muškom osobom, taj dečko je prema meni bio vrlo agresivan. Što da ja napravim? Evo, više se ne kupam ispred vlastite kuće i držim broj policije pokraj sebe. Je li to normalno? – uzrujao se u našem razgovoru Šupraha.

- Zatekao sam ih kako bacaju moje stvari, osobito muškarac je bio jako agresivan, a sve je čula osoba s kojom sam upravo bio razgovarao na mobitel. Mene je strah svih tih prijetnji napisanih na internetu od strane više osoba, i ja se više ne usuđujem kupati se ispred kuće – rekao je Šupraha, koji inače ima rodnu kuću u Kolanu, a u mjestu Mandre vikendicu uz obalu.

Iz zadarske policije potvrdili su prijave, te naglasili da na tome rade.

- U ovom trenutku istražujemo sve detalje događaja o kojem imamo saznanja. Utvrđujemo činjenice i okolnosti, te ćemo tek po završetku istraživanja reagirati, ukoliko se utvrde elementi prekršaja ili kaznenog djela. U tom slučaju bit će podnesene odgovarajuće prijave – kazala je u ponedjeljak Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.  

18. travanj 2024 11:17