StoryEditorOCM
4 kantunaSTRAVA U PAKOŠTANIMA

Zvali su ga iz vlakića, jedan je tražio da mu ‘da pet‘. Netko nije pustio ruku i završio je pod kotačima: je li 8-godišnjak žrtva vršnjačkog nasilja?

Piše Božana Sviličić
23. srpnja 2021. - 21:21

- Njegove ozlijede su jako teške, ali moj dječak je borac. Liječnici su vrlo optimistični. Molimo se da sve bude u redu, a o tome što se taj dan dogodilo ne mogu govoriti, nemam snage - izjavila je potresena majka osmogodišnjeg dječaka iz Pakoštana, koji je teško stradao u ponedjeljak oko 20 sati nakon što je pao pod turistički vlakić od kada se bori za život.

U teškoj nesreći na putu prema kući zadobio je teške ozlijede glave i unutrašnjih organa. Slomljene su mu kosti lica i vilica, a pluća su mu nagnječena. Iako su prve informacije nakon nesreće govorile kako je njegovo stanje stabilno, zbog težine ozljeda prebačen je u KBC Split na daljnje liječenje, a njegov život je i dalje ugrožen.

- Prije dva dana prebačen je na splitske Firule gdje će se nastaviti liječiti. Doktori kažu da bi ga čak mogli početi buditi iz inducirane kome u koju je stavljen zbog težine ozlijeda. Molimo se da sve bude u redu - rekla je majka dječaka koji na jesen treba krenuti u drugi razred osnovne škole u Pakoštanima.

Zadarska policija još utvrđuje okolnosti koje su dovele do stradavanja osmogodišnjaka jer, prema zasad dostupnim informacijama, nije bila riječ samo o 'nesretnom događaju'. Prema prvim informacijama iz policije, dječak je stradao prilikom prolaska turističkog vlakića Ulicom kraljice Jelene kada je došlo do kontakta između njega i putnika turističkog vlakića zbog čega je osmogodišnjak pao pod vozilo.

- Cijeli slučaj se još istražuje i zasad se ne može reći više – rekli su u zadarskoj policiji.

Izvori iz Pakoštana navode kako je dječak stradao nakon što mu je jedan jedan od dječaka koji su ga zazivali imenom iz vlakića u kojem su se tu večer vozili rekao da mu 'da pet'. On mu je 'dao pet' ali jedan od njih nije pustio ruku, zbog čega je nesretni dječak završio pod vlakićem.

- On je prolazio cestom, a grupa iz vlakića zazivala ga je po imenu. Kada se konačno odazvao, jedan od njih je tražio da mu 'da pet'. Nakon toga se dogodila strašna nesreća – kažu mještani koji navode kako je teška nesreća posljedica ozbiljnog maltertiranja kojem je osmogodišnjak bio u izložen u mjestu duže vrijeme.

- Ovo nije prvi put da ga je grupa djece izazivala, jer nije bio kao ostali. Razlikovao se od drugih jer je svaki dan išao u crkvu gdje je ministrirao. Zbog toga su ga znali zadirkivati često. U mjestu se zna koja je to grupa djece. Oni su se te bili u vlakiću i vikali mu ime. Nisu ga htjeli pozdraviti kao prijatelji već su ga zadirkivali. Tko nije pustio ruku to još nije poznato - kažu u Pakoštanima. Majka dječaka nije htjela komentirati navode o zlostavljanju njezinog sina.

- Ne mogu to komentirati. Meni je moje dijete na prvom mjestu, ne želim nikoga osuđivati - rekla je.

Bila je na poslu kada su joj javili vijest koja 'ledi žile'. Iako je u prvi mah pomislila da je njezin sin ispao iz vlakića, slutila je da je u pitanju bilo nešto drugo.

- On je išao iz crkve kući. Znala sam da se zapravo nije mogao voziti jer mu za to nisam dala novac. Pohitali smo na mjesto nesreće, hitna je brzo došla pa smo vozili za njima do Zadra. Od tada se molimo da sve bude u redu - rekla je majka.

Načelnik Općine Pakoštane Milovoj Kurtov demantira navode o zlostavljanju dječaka, navodeći kako je bio miran, povučen i omiljen u mjestu.

- Nikada nisam čuo da su dječaka zlostavljali ili da bi neka dječja igra prešla u nešto ozbiljnije - rekao je.

U Pakoštanima imaju koncesije za dva turistička vlakića s kojima, kaže, nema u ništa sporno.

- Svi su papiri i dozvole u redu, tako da s te strane nema propusta. Inače sam u stalnom kontaktu s liječnicima. U slučaju da bude potrebno Općina će financijski pomoći dječaku. Molimo se i nadamo da će sve biti u redu i da će liječnici dati sve od sebe da se dječak oporavi – izjavio je načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov.

18. travanj 2024 10:55