StoryEditorOCM
ĐiradaODBROJAVAMO JOŠ MALO

Artmarket/Buvljak na skorašnjem KvartArt-u

Piše Zadarski.hr
8. lipnja 2018. - 10:59
kvartart17-020617_resize.JPG

Ovogodišnji KvartArt imat će i Artmarket/Buvljak koji će svojom razigranošću i šarenilom sigurno privući mnoge posjetitelje. Priredit će ga grupa kreativaca i ljudi koji vole isprobavati nešto novo pa su početkom ožujka ove godine, okupljeni oko zadarske umjetnice Silvijane Dražović, prvi Artmarket i buvljak organizirali u prostoru HDLU-a i Društva arhitekata. Građani su bili zainteresirani, pokušaj se pokazao uspješnim pa s takvom ponudom žele biti stalno prisutni u gradu.

Pripreme su u punom jeku, uz već dogovorene aktivnosti osmišljavaju se nove, a sudjeluje nekoliko slikara i antikvara te još 15-ak sudionika različitih profila i afiniteta koji će donijeti vlastite uratke ili, jednostavno, sve ono što se traži i nalazi na svakom buvljaku.

Svakoga dana će se od 18 sati održavati besplatne radionice najrazličitijih hobija, za djecu i odrasle. Kvartovsko stablo, Košara sjemenja, Svaka ptičica ima dom, Recikliramo, Cijeli dan slikamo – nazivi su samo nekih od
planiranih radionica i aktivnosti, uz procjenu antikviteta i galeriju na otvorenom.

Posebno zanimljivo i vjerojatno najveselije bit će na piknicima planiranima za prvu nedjelju i zadnju subotu održavanja KvartArta. Na piknike će biti pozvani i odrasli i djeca, odnosno, cijele obitelji koje će uz glazbu i animaciju, „pobjeći“ na kratko od grada i zaboraviti svakodnevicu ubrzanog urbanog života.

05. srpanj 2024 18:34