StoryEditorOCM
ĐiradaU LONČARIMA

Kamene Babe u rezidencijalnom prostoru Pueblo Escondido uz umjetničko istraživanje

Piše Zadarski.hr
12. rujna 2024. - 20:54

Kamene babe kasno ljeto provode rezidencijalno u Lončarima (Gornji Karin) i pozivaju na druženje uz dva projekta, umjetničko istraživanje "Arheologija bića" i suradnički projekt "Avlije u ofsajdu".

Četvero umjetnik/ca boravit će od 14. do 23. rujna na imanju Pueblo Escondido u Lončarima, u sklopu rezidencije "Arheologija bića", gdje će se upoznati s metodama rada kazališnog pedagoga i redatelja Sergeija Kovalevicha (International Theater Observatory). Radit će se s pjesmama i tekstom, u suradnji s kanjonom, rijekom Bijelom: u nedjelju 15. rujna, od 9 do 10 sati, u Lončarima sudionici će se družiti na sesiji tai chi/qigong i zajedničkom doručku. U četvrtak 19. rujna od 20 sati druženje će se organizirati u Lončarima uz projekcije dokumentarnih filmova u sklopu projekta "Avlije u ofsajdu". Prikazat će se filomovi: "Čovjek koji nije mogao šutjeti" (Nebojša Slijepčević), "Knin - Zadar" (Melita Vrsaljko), te "Snajka: Dnevnik očekivanja" (Tea Vidović Dalipi)

U nedjelju 22. rujna, od 18 sati, druženje će se organizirati na instalaciji "See Glass Again" u blizini puta za selo Lončari, na stazi koja vodi do kanjona rijeke Bijele, gdje će se dijelit ipjesme i zajedno stvarati nove (nikakvo pjevačko iskustvo nije potrebno za sudjelovanje).

Umjetničko istraživanje "Arheologija bića" organizira udruga Kamene babe u suradnji s International Theater Observatory i rezidencijalnim prostorom Pueblo Escondido, uz financijsku podršku Zadarske Županije i Europske Unije, kroz program Goethe Instituta Culture Moves Europe. Suradnički projekt "Avlije u ofsajdu" provodi se u okviru programa Clubture-HR programska razmjena i suradnja uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja, te Zadarske županije, također u organizaciji udruge Kamene babe.

Dizajn vizuala: "Archeology of Being" - Nadezda Nazareva; "Avlije u ofsajdu" - Denis Jakupi i Nadja Orkić

 

 

19. rujan 2024 11:42