StoryEditorOCM
ĐiradaU BIOGRADU

Konferencija Potencijal koncepta Pametna sela za ruralni razvoj Zadarske županije uz posjet Centru BioSfera i sadnice cvijeća za posjetitelje

Piše Zadarski.hr
9. travnja 2024. - 09:51

Agencija za razvoj Zadarske županije Zadra Nova u suradnji s partnerima u petak, 12. travnja, s početkom u 10 sati u hotelu Ilirija u Biogradu na Moru organizira konferenciju „Potencijal koncepta Pametna sela za ruralni razvoj Zadarske županije“.

Cilj konferencije je prezentirati koncept Pametna sela, predstaviti primjere dobre prakse i mogućnosti implementacije koncepta Pametnih sela u ruralnom razvoju Zadarske županije, s naglaskom na održivu turističku valorizaciju ruralnih područja.

Primjena koncepta Pametnih sela realizira se kroz inovativna i pametna rješenja u ruralnim područjima kao što su primjerice on-line platforme za turiste i lokalne stanovnike te interaktivne karte za šetnju prostorom na kojima se mogu slušati informacije i priče iz sela pomoću QR koda.

Dio programa je i obilazak Centra za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd, a za sve sudionike osigurane su i sadnice cvijeća koje su uzgojili učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića Zadar.

Konferencija je otvorena za javnost i svi ste pozvani, no zbog organizacijskih potreba, molimo povratnu informaciju o sudjelovanju do četvrtka 11. travnja. Poveznici za prijavu sudjelovanja možete pristupiti putem poveznice.

Organizacija Konferencije odobrena je kroz Poziv za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike u 2023. godini. Troškovi Konferencije sufinanciraju se sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, iz Mjere 20 „Tehnička pomoć“ – Podmjere 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

30. travanj 2024 01:23