Kućica Picnic će i ove godine na Adventu u Zadru pripremati rijedak specijalitet – skradinski rižoto. Veliki skradinski rižoto kuhat će se u subotu tijekom jutra, kako bi bio zgotovljen i serviran u 13:30 sati.
Ekipa Picnica koja je sad već poznata u cijeloj Hrvatskoj po svojim inventivnim fast food jelima, pripremat će ovo sjajno, a tradicionalno slow cooking jelo uz pomoć Dalibora Anića, jednog od čuvara izvornog skradinskog rižota, kuhara koji ga priprema već punih 40 godina. Anić je jedan od svega nekoliko Skradinjana koji pripremaju rižoto na originalan način – od teleće ruže, domaćeg luka i snažnog temeljca, uz završni dodatak parmezana i muškatnog oraščića. Kuhanje ovog specijaliteta je jako dugo, čak do 13 sati.
Picnic na zadarskom adventskom sajmu kuha rižoto već petu godina, a isti tim ima svoju kućicu i na zagrebačkom Adventu gdje su ovaj specijalitet pripremali prošle nedjelje.