StoryEditorOCM
ĐiradaU SUBOTU

Na virskoj rivi nastupa Petar Dragojević, a nakon koncerta slijedi - vatromet u ponoć!

Piše Kažimir Škrbić
4. kolovoza 2023. - 23:27

Petar Dragojević pogledao je prema nebu iz Rogoznice u trenutku kada se u Viru zacrnjeno nebo spustilo na otok. Šibenskom kraju još ne prijeti nevrijeme koje pomalo dolazi u sjevernije krajeve.

– Neće valjda sutra padati kiša? – pita se Dragojević, no vremenska prognoza za njegov subotnji koncert (22 sata) na virskoj rivi više je nego povoljna.

– Odlično. Prvi put dolazim na Vir, a kako sam vidio da dosta renomiranih izvođača nastupa na Virskom ljetu, moram priznati da mi je dolazak u Vir poseban gušt – kaže glazbenik iz dinastije Dragojevića. Petrov stric Oliver Dragojević obilježio je nekoliko desetljeća u hrvatskoj glazbi, a njegov nećak njeguje isti prostorni i glazbeni senzibilitet. Dragojević se probio pop hitovima „Vatra i voda“, „Samo jednom“, „Otvoren prozor“, „Prva i jedina“, „Kašun“ i posebno „Potpisujem“, s gotovo milijun pregleda na YouTube kanalu, no otočni ambijent i Dalmacija Petru su u krvi.

– Mater mi je iz Komiže, a otac iz Vela Luke, tako da sam i ja dite otoka. Zato ćemo u glazbenom smislu slušati, naravno, Dalmaciju. Proći ćemo Đibu, Grašu, Grdovića, Dalmatino, Belana i neizostavnog Olivera. Na nastupima uvijek kombiniram nešto između koncerta i zabave, totalno dalmatinski štimung – poziva Dragojević sve ljubitelje domaće glazbe na Vir. Koncert Petra Dragojevića je u subotu 5. kolovoza od 22 sata, ulaz je besplatan, a nakon koncerta će se od ponoći uživati u spektakularnom vatrometu.

28. travanj 2024 12:07