StoryEditorOCM
ĐiradaAKTIVNO GLEDANJE

Nije za mlađe od 18 godina, pogledajte novu predstavu HNK Zadar "Lolita". Riječ je o književnom klasiku...

Piše zADARSKI.HR
10. svibnja 2024. - 17:18

U utorak (21.svibnja) u 20 sati pogledajte novu predstavu HNK Zadar, LOLITA . Riječ je o književnom klasiku koji dosad u Hrvatskoj nije nikad postavljen na kazališnu scenu. Predstavu je prema motivima romana Vladimira Nabokova dramatizirao Patrik Gregurec, u režiji Vinka Radovčića. 

Igraju Alen Liverić, Ivana Gulin, Damir Orlić, Žana Bumber, Dominik Karakašić i Rade Radolović.

U kazalištu trebamo čuti sve ono što je oko nas, a nije izgovoreno. Bilo bi divno kad bi roditelji nakon pogledane predstave odlučili više vremena posvetiti svojoj djeci, razgovarati s njima o svim temama... jer kako je kazao John Ray “Lolita bi nas sve – roditelje, socijalne radnike, pedagoge – morala potaknuti da budemo još budniji i pronicljiviji u odgajanju zdravijeg naraštaja u jednom pouzdanijem svijetu”  Vinko Radovčić, redatelj.

Lolita poziva na aktivno gledanje, na zaoštravanje kritičkog oka koje svatko od nas posjeduje, te poziva na proširivanje korištenja aktivnog gledanja i izvan kazališta. Patrik Gregurec, dramatug

- Zadarska Lolita izoštrenom intuicijom dovodi do dubokih uvida u tematiku i smisao predstave kroz artikulaciju problematike, ma koliko bila predstavljena na zamaman i artificijelan način. Roman je izazvao skandal 1955. godine kada je objavljen, a jednako je kontroverzan i danas, no unatoč izazovnoj tematici, predstava Lolita uspijeva pružiti duboko i provokativno iskustvo gledanja, iz kritike, Vijenac /Sanja Petrovski 

Napomena!

Predstava se ne preporučuje mlađima od 18 godina. U predstavi se koristi glasna glazba i zvuk pucnjeva iz pištolja.

Ulaznice možete kupiti online na Eventim.hr  https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/lolita-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-638392/event.html . Cijena ulaznice iznosi 10 eura.

24. lipanj 2024 07:41