Kuharska radionica u Falkensteiner hotelu Adriana - Borik Resort održava se od 2. do 4. veljače. Radionica je
izazvala veliko zanimanje među zadarskim ugostiteljima, hotelskim kućama, tvrtkama i školama, pa će koncepcija biti organizirana na način da će svakog dana održavanja radionice po 25 sudionika pohađati tečaj, a svi spremljeni specijaliteti bit će usluženi na gala večeri u Arsenalu u subotu, 4. veljače s početkom u 20 sati.
Evo popisa sudionika i predavača Kuharske radionice u hotelu Adriana:
Tvrtka Contra d.o.o. Valentin Peroli i Amel Melkić
Restoran Fešta Mladen Baljak
Restoran Malo Misto Karlo Mihić + 1 djelatnik
Restoran Pašta i Svašta Marko Valković i Ivan Ćapeta
Restoran Na tale, Pag Frane Valentić
Zračna luka Zadar 1 djelatnik
Hotel Mediteran Danijel Ćoza
Restoran Tinel Predrag Majica + 1 djelatnik
Tvrtka Turisthotel d.o.o. 2 djelatnika
Hotel Bastion 1 djelatnik
Restoran 5 bunara Vlado Babac + 1 djelatnik
Restoran Delfin Robert Kuharski i Borka Marketin
Restoran Niko 1 djelatnik
Restoran Kornat Štefan Stevanoski
Tvrtka Metro d.d. Josip Civadelić i Marinko Vidov
Restoran Skoblar Joso Skoblar
Restoran Pjat Leo Mialić
Restoran Sabunjar 1 djelatnik
Restoran Bruschetta 2 djelatnika
Restoran Pineta 1 djelatnik
Tvrtka Ilirija d.d. Marijana Zrilić, Irena Žilić, Ante Zubčić, Perica Stojanov, Mladenka Katuša, Jure Erlić, Anka Števanja, Franko Lončar, Ljubica Čubrić, Josipa Jajčanin, Nataša Kulaš
Tvrtka Falkensteiner Borik d.d. 5 djelatnika
Restoran Zara Beach Frane Grdović
Učenici HTU Škole Zadar Babaić Antonio, Brzić Filip, Dragaš Laura, Dunatov Marta, Gržan Franka, Gržan Karla, Ivanković Nina, Jukić Ante, Jureško Jure, Barić Patricija, Buterin Stipe, Čanković Dino, Čudina Karlo, Garac Stipe, Glavić Katarina, Mikulić Mario, Mirkov Donatela Vjera, Odžaković Patrik, Rogić Mihovil, Zurak Josipa, Župan Tina, Pero Knežević
Učenici Poljoprivredne škole Zadar 5 učenika
Gđa Jo Ahearne, enologinja i vinogradarka iz Hvara (Australija)
75 polaznika bit će razdijeljeno u tri grupe po 25 sudionika dnevno:
* Četvrtak, 02.02. od 16h do 20h
* Petak, 03.02. od 15h do 19h
* Subota, 04.02. od 11h do 15h
Radionicu će voditi slavni japanski chef Toshihiro Nakatsuji i njegov asistent Irino Kazuhiko. Toshihiro Nakatsuji suvlasnik je lanca restorana Ninnin u Japanu i jugoistočnoj Aziji, a član je i Japansko-hrvatskog društva razmjene (NPO JCEA) u Osaki. Svakog tjedna vodi u Japanu iznimno popularni i gledani TV kulinarski show ChiChin Puipui na televizijskom kanalu MBS. Prvog dana na radionici u hotelu Adriana pomagat će mu Terumi Miyake i Tomislav Begić, sushi majstori iz tvrtke Ginger Sushi iz Zagreba, a sutradan će im se pridružiti i sushi chef iz Ljubljane Yasu Tsunoda te Okamoto Masahiro, sushi chef i vlasnik sushi restorana Samurai u Splitu.