StoryEditorOCM
ĐiradaU KINO ZONI

Ovaj petak pogledajte europsku komediju godine, toplu francusku komičnu dramu ‘‘Trijumf‘‘

Piše Zadarski.hr
2. prosinca 2021. - 08:47

Mjesec studeni u Kino Zoni ispratili smo uz fantastične dokumentarce i uvažene goste, doznali štošta o časopisu za kulturu ''15 dana'' i životima braće Brkan, njihovim univerzalnim fotografskim stilovima, ali i idejama za budućnost zadarske fotografije, dok u prosinac pak ulazimo ovaj petak s europskom komedijom godine, toplom francuskom komičnom dramom ''Trijumf''.

Etienne je ne baš uspješan glumac koji održava glumačku radionicu u zatvoru, gdje okuplja skupinu zatvorenika kako bi uprizorili Beckettovu dramu 'U očekivanju Godota'. Kad mu se pruži prilika ovu živopisnu grupicu povesti na turneju po Francuskoj, neminovno iskrsne pitanje hoće li uspjeti ustrajati u dramskim očekivanjima, te kakav će odjek njihov nastup polučiti u glavnom gradu – Parizu.

Film Emmanuela Courcola je po svojoj prošlogodišnjoj premijeri jako brzo postao miljenikom publike, a to su prepoznali i članovi Europske filmske akademije koji su mu dodijelili priznanje za najbolju europsku komediju, dok su ga gledatelji nagradili svojim glasovima na festivalima 'Victoria Film Festival' i 'Art Film Festival'. Glavnu ulogu u ''Trijumfu'' tumači popularni francuski glumac alžirskog podrijetla, Kad Merad, a ostatak glumačke ekipe među ostalima još čine i David Ayala, Lamine Cissokho, Sofian Khammes i Pierre Lottin.

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Koncertna dvorana Kneževe palače) od 19:30 h.

*U skladu s važećom Odlukom Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, ulazak na projekcije moguć je isključivo uz predočenje odgovarajućeg dokaza i to:

• Digitalna EU COVID potvrda ili

• Negativni test (PCR- 72 sata – BAT – 48 sati) ili

• Dokaz o 1. cijepljenju – karton ili potvrda liječnika ili

• Dokaz o preboljenju (unutar 12 mjeseci) – potvrda liječnika

Iznimno od gore navedenog, ulaz je dozvoljen mlađima od 16 godina i osobama koje imaju liječničku potvrdu da se ne mogu cijepiti.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

25. travanj 2024 15:07