StoryEditorOCM
ĐiradaKONCERT U HNK

Pred Zadranima nastupaju četiri sjajna jazz glazbenika

Piše Zadarski.hr
19. listopada 2018. - 13:52
hnk

Kazališna sezona u Zadru nastavlja se jazz koncertom RATKO ZJACA NOCTURNAL FOUR u ponedjeljak, 22. listopada u HNK Zadar. Četiri sjajna glazbenika nastupit će u sastavu: Ratko Zjača (gitara), Stefano Bedetti (tenor saksofon), Renato Chicco (orgulje) i Marco Frattini (bubnjevi).

Ratko Zjača, svjetski poznat jazz gitarist studirao je u Rotterdamu i New Yorku, a nakon toga obogaćivao svoje iskustvo u raznim bendovima kao frontmen ili član. Surađivao je s mnogim umjetnicima, poput Randyja Breckera, Reggieja Workmana, Simone Zanchini, Antonija Sancheza itd. 2010. godine nominiran je za najboljeg gitaristu i glazbenika u Južnoj Americi.

Stefano Bedetti je samouki glazbenik koji je saksofon počeo svirati u četrnaestoj godini života. Inspiraciju je pronašao u Charlieju Parkeru, Michaelu Breckeru i mnogim drugim majstorima uz koje je otkrivao nove dimenzije i pristupe glazbi.

Renato Chicco je pijanist je orguljaš koji se školovao na Glazbenom sveučilištu u Grazu i Berklee College of Music u Bostonu. Za vrijeme boravka u New Yorku, bio je članom Lionel Hampton orkestra, te pijanist i dirigent u John Hendricks & Company.

Marco Frattini je pohađao predavanja stručnjaka u Europi i na Berklee College of Music i New England Conservatory sveučilištima u Bostonu. Njegova aktivnost u nastupima i sessionima dovela je do suradnje s mnogim umjetnicima različitih stilova i žanrova, poput Darryla Halla, Toma Kirkpatricka i drugih.

Entuzijazam, strast, intenzitet i toplina ovih umjetnika mogu se iskusiti u svakom trenutku njihovih nastupa, koji su generator inspirativnih i ugodnih originalnih kompozicija i jazz standarda. Ovo je druga po redu suradnja Ratka Zjače i Stefana Bedettija. Njihov prvi zajednički album Don't Try This at Home osvojio je nagradu Orpheus 2016. godine za najbolju talijansku produkciju u području jazz glazbe.Posvećen je Michaelu Breckeru, bratu slavnog Randyja Breckera. Novi album Life on Earth koji je izašao u siječnju 2018. bit će predstavljen zadarskoj publici.

02. svibanj 2024 20:48