StoryEditorOCM
ĐiradaKINO ZONA

Projekcije filmova ‘‘Druker‘‘ i ‘‘Još jedan dah‘‘ održavaju se večeras

Piše Kino Zona
18. srpnja 2021. - 17:05

Nakon fantastičnog SF trilera „Demoni“ koji je očarao publiku ljetne pozornice Kino Zone, večeras nam stiže film otvaranja ovogodišnjeg Festivala mediteranskog filma u Splitu, turska ljubavno-glazbena drama „Još jedan dah“!

Fehmi je 19-godišnji talentirani reper iz siromašne Istanbulske četvrti koji bi želio postati glazbena zvijezda. Radi kao ispomoć u trgovini i povremeno konzumira jeftinu sintetičku drogu „bonzai“.

Nakon što upozna 25-godišnju DJ-icu Devin, zaljubljuje se i započinje s njom strastvenu vezu i glazbenu suradnju. Uskoro ga kontaktira producent iz velike izdavačke kuće, no na putu prema glazbenom uspjehu, ali i sretnom ljubavnom odnosu s Devin, stoji Fehmijeva sve veća ovisnost o drogi… Ovu emotivnu priču s ulica Istanbula prati snažan reperski soundtrack koji je za film sastavio jedan od najcjenjenijih turskih repera, Da Poet.

Režiju potpisuje Nisan Dag, koji su unatoč kratke festivalske turneje zbog pandemije uspio okititi nagradom za najboljeg redatelja na Tallinn Black Nights Film Festivalu. a glavne uloge igraju Oktay Çubuk, Hayal Köseoglu, Ushan Çakir.

Prije „glavnog jela“ publiku će zagrijati nagrađivani kratki hrvatski film „Druker.

Tinejdžer Deni želio bi živjeti poput svojih rap-idola, ali još je mamina maza. U želji da se dokaže razrednom kolegi i školskom nasilniku Kelamu, počini manje kriminalno djelo. Kada policija dođe u Denijev dom, on je spreman priznati krivnju, ali mama ima drugačije planove.

Režiju potpisuje Rino Barbir, a u glavnim ulogama gledamo Franka Jakovčevića, Lanu Barić i Goran Marković.

„Drukera“ nisu zaobišle nagrade, pa je tako proglašen najboljim kratkim filmom na ZFF-u 2019., te je nagrađen na Danima hrvatskog filma za najbolju kameru i montažu.

Nedjeljna filmska večer započinje u 21.15 h, na Poljani Branka Stojakovića (između Sv.Dominika i Kazališta lutaka Zadar). Ulaznice, po standardnoj cijeno od 25 kuna, mogu se kupiti na blagajni ispred lokacije prikazivanja od 20.15 h.

*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

17. travanj 2024 18:44