StoryEditorOCM
ĐiradaU NOVIGRADU

Tradicionalna ‘Fešta od daganja‘: na šest punktova duž rive, profesionalni kuhari spremit će šest različita jela s dagnjom!

Piše zadarski.hr
22. lipnja 2022. - 13:20

U Novigradu se svake godine tradicionalno održava proslava dagnje, poznatija pod nazivom 'Fešta od daganja'. Tada se za ovu priliku pripremaju dagnje, prethodno svježe izvađene od iskusnih ribara. Ovogodišnja Fešta od daganja održat će se u subotu. 

U okviru provedbe projekta ''Okusi novigradske dagnje'' u okviru mjere III.3.'' Provedbe strategije lokalnog razvoja – operacije koje podupiru FLAG-ovi '', financiran iz Mjera 2.2. '' Potpora vrednovanju , zaštiti i promociji kulturne – maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture'' FLAG-a ''Tri mora, nositelja Općine Novigrad i partnera Turistička zajednica Općine Novigrad taj se dan održavaju i stručna predavanja sa temom Novigradske dagnje.

Predavanja se održavaju u Knjižnici i čitaonici Novigrad, Stjepana Radića 1, Novigrad:

Od 10.00 - 11.30 sati održat će se predavanje na temu:

''Specifičnost uzgoja i kvalitete Novigradske dagnje '' (izv. prof.dr.sc. Ivan Župan, Sveučilište u Zadru)

''Uzgoj školjkaša u funkciji korištenja usluga ekosustava u Novigradskom moru'' (izv.prof.dr.sc. Tomislav Šarić, Sveučilište u Zadru)

Od 11.30 - 12.00 sati organizirat će se prezentacija Podmorske poučne staze Novigrad, a također, u večernjim satima na novigradskoj rivi održat će se gastro manifestacija Okusi novigradske dagnje „Fešta od daganja'' sa slijedećim programom:

19:00 sati glazba (DJ DUJE)

20:00 sati priprema hrane (šest punktova duž novigradske rive, profesionalni kuhari kuhaju šest različita jela s osnovnim sastojkom dagnjom)

21:00 sat degustacija skuhanih jela

22:30 sati nastup Vista benda

 

29. travanj 2024 09:54