StoryEditorOCM
ĐiradaKRATKA STANKA

Udruga mladih Ahimsa u reorganizaciji: Novi projekti, predstave i volonterske aktivnosti

Piše Zadarski.hr
14. listopada 2024. - 21:33

- Udruga je trenutno u procesu reorganizacije, kako zbog samog rasta Udruge, tako i zbog brojnih drugih organizacijskih i administrativnih pothvata za koje se priprema već neko vrijeme. Rad Udruge, koji je već vjerujem mnogima poznat po volonterskim angažmanima, kratko će uzeti stanku da se članovi osnaže i zajedničkim snagama prilagode novitetima koji su stigli njihovim radom i djelovanjem - navodi predsjednica Udruge Mira Treursić

Sljedeći kraći period obilježit će provedba projekata „ZD-154-ML“ (Nositelj projekta Udruga Prizma uz partnere Udrugu Cinaz, Udruga Trećeprostor te Grad Zadar), „Pomoćnici u školama – Faza II“, „Prostor za volontiranje“ Zadarske županije i predstava „Čarobnjak iz Oza by Jurica Milin“.

Projekt ZD-154-ML financiran je sredstvima Europske Unije, a partnerstvo s Udrugom Prizma bit će realizirano kroz organizaciju i provedbu tri aktivnosti. Prva se odvija krajem studenog ove godine i organizira ju jedna od članica Udruge. Aktivnost „Ljubav bez straha“ provest će se kroz tri faze.

Cilj je da se kroz iskustveno učenje na inovativan, youth-friendly način potaknu mladi da izraze svoje potrebe u području mentalnog zdravlja i prevencije nasilja u intimnim vezama. Sljedeće dvije aktivnosti Udruga mladih Ahimsa održat će u veljači i travnju 2025. godine s ciljem uključivanja studenata u aktivnosti. Cilj svih aktivnosti je, kao i samog projekta, da mladi daju prijedloge kako bismo ih uklopili u program za mlade. Sve informacije o ostalim projektnim aktivnostima dostupne su na društvenim mrežama te ovim putem pozivamo sve mlade da se uključe u zanimljiv i koristan projekt za mlade.

I drugu godinu za redom započela je s projektom „Pomoćnici u školama – Faza II“ koji financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih u iznosu od 84.882,00 eura. Projekt uključuje brojne troškove, a najveći financijski dio projekta izdvojit će se za plaće pomoćnika u nastavi. Suradnja za prijavu samog projekta provedena je sa partnerima i Zadra Novom. Projekt obuhvaća pet pomoćnika u nastavi za ukupno šestero djece, a partneri na projektu su Zadarska županija i Osnovna škola Stjepana Radića Bibinje.

Početkom ove školske godine na snagu je stupio i novi Pravilnik o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima (NN 85/24) koji je donio brojne izmjene, između ostalog da su pomoćnici financijski pokriveni do 31. kolovoza 2025. godine. Posebno zadovoljstvo su nove projektne stavke, a to su troškovi za online radionice/seminare za javnost i Pomoćnike u nastavi. U sklopu toga, organizirat će se edukacije i supervizije pomoćnika u nastavi.

Drugo izdanje predstave „Čarobnjak iz Oza by Jurica Milin“, predviđeno za djecu, održat će se krajem studenog 2024. godine u Kazalištu lutaka Zadar. Sve informacije o predstavi bit će na vrijeme objavljene putem medija i društvenih mreža Udruge. Predstava je produkt dugotrajnog volonterskog angažmana članova i volontera Udruge.

Projekt „Prostor za volontiranje“ Zadarske županije uključuje volonterske aktivnosti kako bi se stvorio ugodan prostor za volontiranje. Osim svega što je ranije spomenuto, Udruga priprema i simbolična obilježavanja važnih datuma, kao što je Međunarodni dan nenasilja, u sklopu kojeg se 2. listopada proveo kviz općeg znanja u Studentskom klubu Božo Lerotić i na taj način nastojalo osvijestiti širu javnost o toj tematici. Pratite nas na društvenim mrežama kako bi saznali sve važne informacija o budućim događanjima i aktivnostima Udruge mladih Ahimsa.

14. listopad 2024 21:34