StoryEditorOCM
ĐiradaFESTIVAL PLESA U ZADRU

Uživajte u čarima Orijenta

3. srpnja 2018. - 20:30
Mirjam Dadićmimi8-220318

U organizaciji Plesne udruge "Nimeta", čarolija Orijenta prvi put je u Zadru predstavljena u srpnju 2016. godine, u sklopu prvog međunarodnog ORIENTFesta. Ove će se godine drugi ORIENTFest Zadar održati 6. i 7. srpnja. Prvi dan festivala obilježit će velika gala večer u Kazalištu lutaka Zadar, na kojoj će se predstaviti Plesna udruga "Nimeta" zajedno s gošćama iz ostatka Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije. Dana 7. srpnja, u 19 sati, vrhunski plesači orijentalnog plesa pokazat će svoje umijeće i na Pozdravu Suncu.

– Orijentalni ples je moja velika ljubav, stoga mi je oduvijek bila želja tu drevnu, predivnu plesnu umjetnost donijeti i prezentirati prvenstveno u starom povijesnom dijelu grada i na taj način je približiti građanima Zadra. Smatram da naš grad zaslužuje jednu takvu plesnu manifestaciju. Uz to, motiva mi ne nedostaje kada vidim veselje i predanost plesu kako kod svojih polaznica Plesne udruge "Nimeta", tako i kod svih svojih kolegica koje će nam gostovati na ovom međunarodnom festivalu – kazala nam je glavna organizatorica Mirjam Dadić iz udruge "Nimeta".
U sklopu ove plesne manifestacije organizirane su i plesne radionice, poput "Exotic Polynesian fusion", "Funny drums" i "Tribal fusion combos", na kojima će vrhunski plesači polaznike učiti osnovne pokrete i tehniku izvođenja orijentalnih plesova.

– Ples je živ organizam – mijenja se, raste i stvara predivne kombinacije, zato se usudite biti dio ove plesne priče – pozivaju organizatori.

26. lipanj 2024 12:12