StoryEditorOCM
ĐiradaURBOFON LIVE

Vlasnik “najboljeg soul albuma u Hrvatskoj” stiže u Zadar: Ivan Grobenski priprema vrhunsku svirku u Providurovoj palači

Piše B. S.
8. travnja 2024. - 08:55

U svom nastavku, cjelogodišnji koncertni program Urbofon Live predstavlja izvrsnog koprivničkog kantautora Ivana Grobenskog koji će uz bend Mental Health Customer Support premijerno pred zadarskom publikom predstaviti svoj hvaljeni i nagrađivani četvrti studijski album ‘Apocalipstick‘ ali i pjesme s novog albuma “Kink”.

Ovaj plodonosni i žanrovski raznorodan autor na domaćoj je glazbenoj sceni prisutan posljednjih dvadsetak godina, a nakon bendova Lolita i Moskau zaplovio je solo vodama i prometnuo se u jedno od omiljenih i vrlo hvaljenih imena kantautoske scene.

 

Albumom “Apocalipstick” oduševio je glazbene kritičare diljem regije i ponio epitete ‘najboljeg domaćeg albuma godine’ te ‘najboljeg soul albuma ikad snimljenog u Hrvatskoj’ te zaradio nominacije za nagradu Rock&Off u kategoriji “Albuma godine” i “Pjesme godine” te nominaciju za Porina u kategoriji “Najboljeg albuma alternativne glazbe”. Ujedno, Grobenski je uvršten i u izbor 100 Artists To Watch 2023. kojeg sastavlja IMPALA, Europska organizacija nezavisnih izdavača i nacionalnih glazbenih organizacija.

Ponosni je vlasnik pet studijskih albuma, a nakon brojnih nastupa diljem zemlje i regije, od kojih valja istaknuti one na međunarodnim festivalima MENT u Ljubljani i WAVES u Austriji, u Zadar stiže u pratnji benda Mental Health Customer Support kojeg čine Marin Hraščanec (klavijature), Luka Ostreček (sax/gitara), Lovro Kocijan (bass/synth) i Davorin Car (bubanj/el.bubanj), a koncert će održati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače 20. travnja s početkom u 21 sat.

 

Ulaznice po cijeni od 7 EUR mogu se kupiti:

● putem Entrio sustava za prodaju ulaznica

● u Udruzi Prizma na adresi Ul. Nadbiskupa Nikole Matafara 2, Zadar od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati,

● na ulazu u Poivalentnu dvoranu Providurove palače na dan koncerta od 20 sati.

 

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Hrvatskog društva skladatelja i Turističke zajednice Grada Zadra, a održava se u suradnji s Koncertnim uredom Zadar i uz podršku Varoške Pivovare, Papice i Centra nezavisne kulture Zadar.

image

Ivan Grobenski, koncert

/Slobodna Dalmacija
image

Ivan Grobenski, koncert

/Slobodna Dalmacija
image

Ivan Grobenski, koncert

/Slobodna Dalmacija
29. travanj 2024 12:41