StoryEditorOCM
ĐiradaSVE JE SPREMNO

Zadar na tri dana postaje centar sportske industrije – Hrvatsku će posjetiti Alessandro Del Piero i Bill Belichick

Piše A. V. Š.
29. svibnja 2024. - 14:32

Poznat je program trećeg izdanja Sunset Sports Media Festivala, koji će od 6. do 8. lipnja u Zadru okupiti renomirana imena iz svijeta sporta, medija i businessa. Svoj dolazak najavili su sportska ikona i najveći trener u povijesti američkog nogometa Bill Belichick, proslavljeni talijanski nogometaš Alessandro Del Piero, istaknuti producent i kreativni direktor američkog CBS Sports Pete Radovich, kao i sportski velikani Ivica Kostelić i Željko Mavrović te brojne druge svjetske i domaće poznate zvijezde, renomirani medijski stručnjaci i priznata imena iz svijeta sportskog marketinga. Bogati program Festivala donosi poučne panele i predavanja, priliku za upoznavanje i networking te obećava nezaboravno iskustvo za sve sudionike.

Festival će u četvrtak 6. lipnja otvoriti legendarni talijanski nogometaš nevjerojatnog talenta Alessandro Del Piero, danas analitičar brojnih talijanskih TV kuća i komentator utakmica na CBS-u i Paramount+. Ova nogometna ikona podijelit će svoju životnu priču ekskluzivno posjetiteljima Festivala u svom razgovoru 1 na 1 s priznatim španjolskim piscem i novinarom Guillemom Balaguem, autorom biografija o Messiju, Ronaldu i Maradoni, koji je ranije već posjetio Hrvatsku prikupljajući materijale za dokumentarni film o Luki Modriću.

image

Zadar sport festival

Mario Pavlovic/Slobodna Dalmacija

Tijekom tri dana trajanja festivala, posjetitelji će imati priliku na zanimljivim predavanjima i panelima raznolike tematike upoznati brojne sportske zvijezde i renomirane stručnjake, te saznati niz zanimljivosti iz svijeta sporta, medija i businessa koji ih prati. Jedan je od najuspješnijih hrvatskih sportaša svih vremena, proslavljeni hrvatski skijaški olimpijac, a danas vrhunski jedriličar Ivica Kostelić, zajedno s bivšim NBA igračem, a danas direktorom Sunset Sports Media Festivala Damjanom Rudežom, okupljenima će donijeti nevjerojatnu kombinaciju iskustva i stručnosti, spajajući perspektive bivših sportaša koji su osvojili sve razine sportskog svijeta, od Svjetskog kupa u alpskom skijanju do košarkaških terena NBA lige. Zaljubljenici u automobilski esport imat će posebnu priliku poslušati panel Revving Up: Fuel & Fire Hit The Stage na kojem će međunarodni stručnjaci: menadžer e-sporta u Ferrariju Rong Chen, voditelj Esports projekata pri FIA-i Eric Stranne te osnivač i izvršni direktor Good Game Globala Nikola Stolnik, okupljenima približiti sve mogućnosti koje automobilski esport donosi svojim dionicima.

image

Zadar sport festival

Mario Pavlovic/Slobodna Dalmacija

Svoje mjesto na Festivalu našao je i biciklizam kao jedan od najstarijih modernih olimpijskih sportova, koji ima globalnu publiku zahvaljujući događajima poput Tour de Francea, Giro d’Italije i La Vuelte. Tako će na panelu Homo Biciclicus: The Uphill Battle For Cycling slovenski novinar Matic Flajšman, deset godina za redom najbolji biciklist Republike Hrvatske Vladimir Miholjević, istaknuti slovenski biciklist, a danas generalni direktor biciklističkog tima Bahrain Victorious Milan Eržen i izvršni direktor Pristopa Jernej Smisl razgovarati na koji način se biciklizam prilagođava mlađoj publici te budućim mogućnostima i potencijalima tog sporta.

image

Zadar sport festival

Mario Pavlovic/Slobodna Dalmacija

Kada je riječ o gotovo svakom sektoru sportskog poslovanja, od prodaje ulaznica do gledanosti, rezultata uživo ili sektora klađenja u stvarnom vremenu – podaci su ključ! Sa svojim statusom jednoroga koji vreba iza ugla, Sofascore je odličan primjer kako maksimalno iskoristili potencijal ovih golemih količina podataka koji lebde okolo u sportskom poslovnom eteru. Što je to što rade drugačije i koja je njihova strategija za dalje otkrit će suosnivač tvrtke Ivan Bešlić i potpredsjednik marketinga Branimir Karačić na predavanju The Strategy Behind Sofascore’s Rise To Prominence na kojem će sudjelovati zajedno s direktorom prodaje u Sportradaru Marinom Ribaćem i TV analitičarem Marcom Messinom.

Najraznovrsniji festivalski program do sada bavit će se i temama kako velike sportske i medijske kuće kao što su NBA Entertainment, GNK Dinamo i Gazzetta dello Sport upravljaju ekosustavom digitalne produkcije u industriji koja se brzo mijenja, te njihovim metodama pristupanja današnjim ljubiteljima sporta diljem svijeta.

image

Zadar sport festival

Mario Pavlovic/Slobodna Dalmacija

Za grand finale, priprema se vrhunski doživljaj koji će zatvoriti treće izdanje Sunset Sports Media Festivala. Dva velikana hrvatskih korijena koji su ostavili dubok trag u SAD-u, ali i širom svijeta; višestruko nagrađivani kreativni direktor i producent, vlasnik 45 Emmy kipića Pete Radovich i jedan od najcjenjenijih umova u američkom nogometu Bill Belichick, u svom razgovoru Lord Of The Rings, ekskluzivno će svim sudionicima ispričati ključne aspekte iz svojih karijera. Iako donose različite, ali komplementarne perspektive o vođenju timova, kreativnosti, inovacijama i utjecaju na kulturu i društvo, kroz njihov dijalog sudionici će imati jedinstvenu priliku dobiti uvid u duboke i inspirativne lekcije koje proizlaze iz njihovih izuzetnih karijera u svijetu sporta i medijske industrije.

25. lipanj 2024 01:11