StoryEditorOCM
ĐiradaZA SVE UZRASTE

Zadarski plesni ansambl na INCLUDE festivalu u Splitu: igraju kratku predstavu "Kozonoga" namijenjena slijepima i slabovidnima

Piše Zadarski.hr
24. travnja 2023. - 09:10
U ponedjeljak, 24. travnja, festival otvaraju gosti gosti iz Zadra. Razgovor s književnicom Mirjanom Mrkelom nazvan BotanikaZadarski Plesni Ansambl/Slobodna Dalmacija

U Splitu na INCLUDE festivalu koji traje od 24. do 30. travnja sudjeluje i jedna predstava iz bogate produkcije Zadarskog plesnog ansambla. To je predstava Kozonoga rađena po tekstu književnice Mirjane Mrkele, a u izvedbi dvije Zadranke: plesne umjetnice Lade Petrovski Ternovšek i glumice kazališta lutaka i pripovijedačice Sanje Grgine.

Predstava je prvi put izvedena prošle godine na festivalu Monoplay u Udruzi slijepih Zadar i izazvala je vrlo ugodne reakcije sudionika Udruge uključenih u predstavu. Proces istraživanja i rada na predstavi nastavio se okruglim stolom gdje su sudionici predstave iznjeli svoja viđenja i dojmove na ovu interaktivnu predstavu za sva osjetila osim za osjetilo vida.

U ponedjeljak, 24. travnja, festival otvaraju gosti gosti iz Zadra. Razgovor s književnicom Mirjanom Mrkelom nazvan Botanika i tropjesma započet će u 17 sati u Domu mladih Split, a nastaviti u dvorani Beton Kino u 18 sati interaktivnom predstavom za slijepe i slabovidne Kozonoga već navedenih autorica i izvođačica Lade Petrovski Ternovšek i Sanjom Grginom.

image

Predstava je nastala prema njizi zadarske autorice Mirjane Mrkele 

Zadarski Plesni Ansambl/Slobodna Dalmacija

INCLUDE festival je inkluzivni festival u sklopu kojeg će se u pet dana prikazati dvije inkluzivne plesne predstave, održati pet različitig inkluzivnih radionica suvremenog plesa, suvremenog cirkusa i art terapije te održati dva književna susreta.

Namijenjen je djeci, mladima i odraslima s različitim vrstama tjelesnog invaliditeta, oštećenjima vida, sluha, različitim poteškoćama u glasovno – govornoj komunikaciji, intelektualnim poteškoćama, ali i osobama bez ikakvih teškoća.

Festival je nastao u organizaciji plesne udruge Tiramola, a dvije glavne i odgovorne osobe su Zadranke: producentica festivala Nikolina Dolfić Tomić, dok je programska voditeljica Lucija Zalović.

NAJAVA FESTIVALA – INTRO DAN Ponedjeljak 24.4.2023.

Dvorana Beton Kino, 17 -17.45 sati Botanika i tropjesma – razgovor s književnicom Mirjanom Mrkela

Dvorana Beton Kino, 18 sati KOZONOGA – interaktivna predstava za slijepe i slabovidne (Lada Petrovski Ternovšek i Sanja Grgina)

FESTIVALSKI PROGRAM

Četvrtak 27.4.2023. Dvorana Mala scena, 17 – 19 sati Inkluzivna radionica cirkuskih vještina za djecu i mlade voditeljica Jozica Javorčić (Cirkus kolektiv)

Petak 28.4.2023. Dvorana Beton Kino, 17 -19 sati Sve boje stresa – radionica art terapije s elementima terapije plesom i pokretom za odrasle voditeljica Magdalena Rubeša, univ.spec.art.therap. (udruga HART)

Subota 29.4.2023. Dvorana Beton Kino, 10 -12 sati Obojimo osjećaje – radionica art terapije s elementima drama terapije za djecu i mlade voditeljica Magdalena Rubeša, univ.spec.art.therap. (udruga HART)

Dvorana Beton Kino, 12.15 -13 sati Živite zajedno i sretno – predstavljanje knjige Jurice Milina

Dvorana Beton Kino, 16-17:30 sati Inkluzivna radionica suvremenog plesa za djecu voditeljica Martina Rukavina (plesna grupa Magija)

Dvorana Mala scena, 18:30 sati SRAZ – inkluzivna plesna predstava Plesna grupa Magija, Rijeka

Nedjelja 30.4.2023. Dvorana Beton Kino, 10-12 sati Inkluzivna radionica suvremenog plesa za odrasle voditeljica Mia Kevo (Divert kolektiv)

Plato Doma mladih. 17 sati – ZATVARANJE FESTIVALA Plesnjak Izložba radova nastalih na radionicama art terapije

29. travanj 2024 01:05