StoryEditorOCM
ĐiradaKONCERTNI URED ZADAR

Zadarski vrtićanci otkrili Petra i vuka - projekt je iznikao iz suradnje Koncertnog ureda Zadar sa Zadarskim komornim orkestrom

Piše M.K.
26. studenog 2021. - 17:02

Zadarski vrtićanci otkrivaju Petra i vuka - projekt je iznikao iz suradnje Koncertnog ureda Zadar sa Zadarskim komornim orkestrom, gdje se tri godine zaredom (2018., 2019. i 2020.) priređivala izvedba orkestralne suite Petar i vuk Sergeja Prokofjeva koja je postala simbol glazbenoga kazališta za djecu i mlade. Kako se ove godine iz epidemioloških razloga nije mogla realizirati živa izvedba s orkestrom pred 600 djece u velikoj dvorani HNK Zadar, tijekom studenog organizira se projekcija u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, pred malim grupama od dvadesetak djece.

Osim projekcije, malim se posjetiteljima čitaju bajke, upoznaje ih se s instrumentima, te im se organizira vođenje kroz stalnu izložbu „Šest salonskih priča - povijesni ambijenti Narodnog muzeja Zadar“. Projekt je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture i medija te u suradnji s Narodnim muzejem Zadar, Zadarskim komornim orkestrom, Glazbenom školom Blagoje Bersa, Gradskom glazbom Zadar i Kazalištem lutaka Zadar.

Program je posjetilo 300 djece iz zadarskih dječjih vrtića Blagovijest, Vrapčić, Potočnica, Maslačak, Golubica, Bambi, Jazine i Ciciban, 22 djece iz OŠ Šime Budinića, 20 polaznika dječjeg vrtića Pašman te 23 iz dječjeg vrtića Zvjezdice u Zemuniku Donjem.

Koncerti do kraja mjeseca

U petak, 26. 11. na rasporedu je već tradicionalni Koncert profesora Glazbene škole Blagoje Bersa povodom Dana grada Zadra. Nastupaju Ivana Skroče, Blanka Aždajić Medić, Ivan Štorić (glasovir), Mihovil Buturić (orgulje), Lidija Ledinić (violončelo), Dražen Habuš (truba), Ivan Vihar, Hrvoje Šteko, Božena Lukin (gitara), Josip Marcelić (kontrabas) kao i Vokalni sastav BB: Nada Smoljan, Marjana Dušević, Silvia Magdalena Šimić, Dijana Penezić, Martina Lazar, Blanka Aždajić Medić, Dražen Habuš, Ivan Štorić i Jurica Šoša. Ulaznica za koncert više nema.

U subotu, 27. 11. nastupa Elvis Stanić Group, jazz fusion skupina koja spaja mediteransku melodioznost tradicijske hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim tendencijama u jazzu. Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Koncert se održava uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija i u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem Zadar. Ulaznice.

Radionica tradicijskih pjesama u prosincu

Otvorene su prijave za Radionicu tradicijskih pjesama koja se održava 11. i 12. prosinca pod vodstvom Marte Kolege, multidisciplinarne umjetnice koja živi i radi na relaciji Zagreb-Zadar-Kali. Inspirira je tradicija pričanja priča i poezija, tradicijsko pjevanje i suvremena vokalna improvizacija, te suvremene transdisciplinarne izvedbene forme. Radionica je otvorena svim ljudima koji žele sudjelovati, bez obzira na prethodno pjevačko iskustvo - doznali smo od Melite Ivković, ravnateljice Koncertnog ureda Zadar.

20. travanj 2024 08:27